Wednesday, June 15, 2011

1 Tahun 11 Bulan @ 23 Bulan

Assalamualaikum..

1st of all..terima kasih sejuta lemon atas komen2 kalian kat posting semalam. Aku sgt2 hargai setiap komen dari korang...arini baru nak decide pegi jumpa doc siti or tak..sbb suami aku agak bz tu..nak g sorang2 mmg tak bes.

Suami aku ade suggest suh amek pembantu sementara iaitu anak pengasuh rafiq..Anak dia dah tak skolah..Suruh jaga rafiq dari kul 5 petang, melayan dia main kat playground & sementara aku leh masak ke, mandi or buat apa yg patut sementara suami aku balik dari ofis..nnti bayar la kat budak Rina tu...ermm..ntahla, nnti aku fikirkan. Nak kene bincang gak dulu ngan mamact camne2 nanti...thanx abang atas idea yg agak bernas tu...:-)

ok2..arini genap 23 bulan si Muhammad Amzar Rafiq. Lagi sebulan, besday dia yg ke-2..kami tak rancang ape2 pon lagi. Tapi yg pasti aku tak buat majlis cam his 1st besday...aku dah leh rasa penatnye tu. huhuh..takpelah, tunggu jela tiba masanye nanti...:-)


The faces of rafiq...yg usianya bakal menjenguk ke angka 2..:-)




ibu: ni apa rafiq?
rafiq: Roori.....


huhuhuhuhuhuhuhu semua rori. 





happy 23rd months sayang ibu & abah..:-)

22 comments:

*azni* said...

happy 23rd months rafiq..nnt besday aunty wish lagi..semoga menjadi anak yg soleh ye..

MrS. F!zA said...

ouh rafique lahir bulan 7 eh.. darwisy bulan 10..tk jauh bezanya.. tp rafique nmpk lg tough berbanding darwisy :(

zaidah said...

BLEH AUNTIE PINJAM RORI RAFIQ....HEHEHE

bonda dadif aka akish said...

rori pon bole aje...asal ade buni...

hepi ulang bulan mamat rafiq...

~Siti Hajar~ said...

dah nk masuk 2thn si Rafiq, tu yg makin notti tuh yer...hehe

Ok gak idea abah Rafiq tu, ambik pembantu utk mlayan si Rafiq tu, xlah dia meruntun Rose aje, blh gak Rose bt keja rmh yg lain..

Dee said...

wuhuu...cepat je rafiq dah nak 2 tahun kan..k dee rasa suggestion husband rose tu mmg baguslah..

LYAfrina said...

mkin beso..makin pndai.. nati lg byk y dia akn tau.. mmg best sgt2 dpt tgk ank mbesar:-)

hajarus said...

happy 23rd months rafiq... ;d

Izan Ishak said...

kejap je anak ibu dah besar. happy 23rd months bday ye rafiq~

maszmadi said...

semoga rafiq membesar bagai johan!! nanti jaga adik bebaik yerk rafiq..

mamalieyna said...

yeaaaa 1 month to go~ kejap je masa berlalu kan...^_^

harap sihat selalu ye rafiq. cayang///
tam sempat nk komen pnjg2..kejar masa ni..hee~

Ena said...

rori.. hehe..


happy 23rd birtday rafiq.. dah dekat dah tu.. 2 years plak.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cepat jer masa berlalukan..tak terasa dh nk 2thn dh anak bujang rose ni.. happy 23rd months RafiQ..moga terus membesar bagai johan.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ok gak tu cadangan husband Rose... at least tak la rose penat sangat...

hehe, kira ok la dia sebut roori tu... kalau tanya kat faris bukan dia sebut kapal korek... tapi 'tapal tolek'... hahaha, tak tahan dengar dia sebut camtu...

N i e Z a said...

eppy 23rd months rafiq..mg jd anak yg baik...hehehhe

KuNanGKuNanG said...

comel..moga jd anak yg soleh...:)

Dilla Ady said...

oh...da besau da die ye..pasni harap dapat jadi abang yg baik tuk adik nnti tau..

umialya said...

sebulan lagi nak menginjak ke angka 2.. besar daa rupanya anak teruna ni

hani@debumelukut said...

Hi rafiq...cute ler.

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

Hi rafiq..pCL tgk rafik main ape tu...roro ek !

ana said...

alahai rafiq...jgn susahkan ibu tau.ibu tgh peknen tu.

Sofya said...

Rafiq dah besar, xleh nak buli2 ibu tau.. kesian ibu.. kesian bb kat dlm perut ibu tu..