Friday, June 3, 2011

Dah pandai taknak Balik & Kena buli lagi

Assalamualaikum...

Rafiq skang dah pandai taknak balik if bawak pegi taman menan tau. Geraammm ibu dibuatnye. Tak bawak g taman kang si rafiq tu cam tak bercampur ngan org. Ha dah bwk g taman, hemo hemo..kan main lagi melalak2 tamo balik.

Semalam, ibu jd tarzan. Ibu jadi penjentik yg berjaya & ibu jadi penampor punggoq rafiq yg montok tu! ha amek. geram tau!

actually...yg benor benor benornye dia tak puas main n takmo balik lagi tu adalah sebab salah sorang budak gurl ni suka kacau rafiq..tolak2 sampai tergolek, cubit2, tonyoh2 mata rafiq sampai menangis cam nampak hantu anak teman tu. Aku sengih2 ajela cam kerang busuk kan...bukan rafiq je kene tmapor n tonyoh, mak dia pon kene panggg kat muka if marah dia kacau rafiq. ha camno tu?

tapi ape2 pon..maleh nak amek port..dah nama pon budak2..selagi aku leh control the situation okla..yg paling aku bersyukur rafiq tak melawan..sib baik mood dia ok semalam. if dia melawan aku rasa taman menan transform to gelanggang maharajalawak wrestling.....kah kah kah


budaknye comel tau. geram aku. rasa nak cubit2 sayang. uhuk2.

rafiq ni pantang tengok ball..bola budak pompuan mane ntah dia amek. ade Dora lak tu..eheh.

nampak tak rafiq duk jauhh dari budak tu..agagagaga..siap lari2 ayam nak jauhkan diri dari budak tu..:-) 
mcm2la kamu mamat....lain kali kamu korek mata dia balik...agagagaga


ok2..bila rafiq tak puas main sbb sokmo ade org kacau..bila budak tu dah balik, dia nak sambung main..padahal kul 7 dah. Ibu ni dah la mmg follow cite nora elena. lagi berbulu sbb frust tak dpt nak tgk tv..sekali tu..ibu angkat dia bwk naik atas. meraung tak ingat dunia. naik atas terus mandikan, meraung dalam, bilik air nak kuar g taman. dah mandi pon nangis. teresak2..alorr..cian..takpe2 tahun depan kita g taman menan lagi yo..ahahahaha..*kijamnye ibuuuu*


dalam nora elena, mlm td seth & nora dah berbaik..wowowow..malu2 miaw aku nengok.  tersipu2 cam kueh siput depan tv. teheheheeh..




**dah mula rasa penat jaga rafiq sorang sbb abah selalu ostesen. mlm tadi abah baru tiba dari sabah...weekend ni dia ke kedah plak. mmg konfirm la ni balik terengganu ngan abang ibu kat kepong nun..:-(:-(......nnti tambah lagi sorang anak..harap2 ibu jd lebih tabah...



11 comments:

mamalieyna said...

aduuuh tabahkan hati ye rose...kalau eina pun rasa tercabar kesabaran mjga anak sorang2..seb baik si abahnye takde OT lagi..huu~

alolo dak pompuan tu comei, tp pembuli eh..tak padan..ihiks.. seb baik rafiq gentleboy..ihiks..tak bls balik..ber alah je kan..dia girl la rafiq..takpe mengalah tak bererti kalah..ngee...

alaaa tak smpt tgk nora elena smalam..rugi2x..huu~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Montel budak tu..patutlah berani.. ;)

Mcm Qis gaklah klu bawa p taman susah nk balik..tu lah skrg jarang dh bawa dia p taman kecuali time hubby cuti..Klu dia nangis x nk balik sekurang2nye ada ayah dia yg tlg pujuk.. ;)

~Siti Hajar~ said...

Bagus la Rafiq xbalas blk serangan gegurl tu, penyabar nih..

Rose br srg dh rasa letihnyer, sy ni 3 org & mcm2 ragam, hr2 jd tarzan jerit srh mandi, makan, bt h/work dll..adehh..blh darah tinggi wooo...haha

ajumohit said...

mu kene sbr byk mek rose, aku yg anak 3 ni selalu gk kene tinggal dulu, masa peknen anak 2 dan ke 3, hubby aku slalu balik lmbt dan kene tinggal...syukur dpt anak2 yg baik, Allah maha adil..jgn risau2 ye

wahida said...

episod nora elena semlm paling besh!! ngeeeee....

rafiq tak melawan, gud boy!!

Ena said...

ena blh je cool if bukan di musim pms.. tp kalo kena musim tu.. aiyoooooo!! rasa nak duk sorang2 jekkk.. seksa tul nak kawal emosi sendiri.. kalo anak2 wat hal memg cepat je la temper nye..

lydzar said...

sebenarnya kan rose, sy pon selalu je emo bila hubby outstation. masa tu la nk rasa penat, rasa tensen..padahal rutin yg sama je kita lalui hari-hari. bila hubby ada, perasaan secure je kan. bila dia takdek, rasa tak complete hidup ni

bawak2 la sabar ye. nature kerja dia macam tu..nak ke taknak ke, kita kena hadap jugak..

Lady of Leisure said...

comelnya hehehe..
pssst: lady terlepas la tengok citer nora elena semalam huhu..

Hanim Najib said...

waaa..macho laa rafiq..ape kelessss kn nk gado2 ngn bdk pompuan kan rafiq kan..hehehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Adeh, kena buli ye... Bagus la Rafiq tak buat balik budak tu... kang jadi aksi tarik2 rambut lak... hehe

**memang letih sket bila kena jaga anak sorang2 nih... Harap nanti dah ada anak 2 Rose akan lebih kuat & sabar ok... :)

Sofya said...

boy mmg camtu la..
suka bola.. lagipun bola tu kan kaler biru.. gambar apa xbrp nak kisah dah..

Boy yg gd mmg xpukul girl..
Boleh ja balas tapi malas la..girl

Waktu umur ni mmg dia suka mainan yg menarik kena dgn minat dia..