Wednesday, June 22, 2011

Jalan2 cari pasal di Hari Abah

Assalamualaikum & Selamat pagi..

18 jun, mcm yg aku cite last posting..sambut awal sehari hari bapa sbb en abah nak outstation ke kedah. 

kul 11 camtu kuar dari umah..lunch sekijap di Jayati Seksyen 17 & terus gerak ke mesin2 ATM terdekat bayar hutang2..har har..selesai bayar utang, wallet abah yg tadi tebal tiba2 jd kempis. So, ape lagi..ibula plak yg kena kuar duit..buat2 tak paham ye? ehem2..

ok2..Kami ke SACC mall..bajetnye hanya nak beli Kasut abah as present ari bapa..sekali melencong masuk butik Anakku..terpandang satu carseat. Ade offer. Ibu pon duk usha2 la abah..Abah dah jeling2..sambil2 angguk2 tanda setuju leh beli. Yey! ini amalan syaiton nirrajim..carseat/carrier rafiq masih elok, tapi beli baru. ehehhe..den bukan saje2..sbb yg lama tu dalam sangat..sian bb cam melengkung dalam tu..*alasan tak munasabah!* takpelah, janji abah bayarkan..Lalalalalalaalllaaaaaaa

Kat SACC ni lah jumpa si cantik Lydzar..yg aku cite kat posting ni ari tu..:-)

ok2..rancangnye nak lanjer abah makan kat SR SACC mall aje. Tup2 melencong ke Seksyen 13 shah alam. Kat Laman Seri business center. bajetnye nak makan yg simple2..tup2 g makan western. Tapi hampa..tak memenuhi selera anak tekak den. Abah pon sama. tp takpelah, tak cuba tak tahu kan?




kami makan di sini. Restoran MONrods. kedai ni ade sedia makanan hainan, western & melayu


 si abah sibuk berBBM & si anak sibuk tengok menu


ronda2 kawasan sambil main cak2 ngan ibu n abah before makanan sampai....


abah ( ais lemon tea), ibu (ntah soda ape ntah. lupe dah)


disebabkan kami masa lunch tadi dah makan nasi..so, kami mkn western plak utk petang..

cucur utk si kenit. berselera dia mamam.



menu punyelah banyak..tapi ibu n abah pilih chicken Chop sajork.



minum air suam byk2..tercekik cucuq gamaknye..ahahha



mamat rafiq. rambut dah panjang..kene kasi potong ni..




okla..itu jela cite n kisohnye kejadian di hari bapak2..:-)

16 comments:

NM02 said...

mek rose, tukar cat umh lagik? sempena hari bapa jugak ker? hehehe

Fieza79 said...

tk sedap ke western food kt situ..?

kalau kfieza rambut mcm Rafiq tu kira msh pendek lg..hehee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

NM,
heahahahah..tadela kak..sejak pregnant ni..sy cepat jemu tgk template sy yg sama..tu bertukar sokmo..:-D

kak fieza,
tak sedap maksud sy tu..takde kelainan..ehehe biasa2 saje

sy ni cepat rimas tgk rambut rafiq panjang..rasa nak max cut kan aje. tgk dia tergaruk2 lagi la sy rimeh..dia jenis kuat berpeluh..aktif sgt..lari sana sini..ehehe

wahida said...

rafiq dah besar...comel...

cucur apa tu mek rose?

lydzar said...

selalu kalau g DEMC ni nmpk modrod ni time nk balik seksyen U5, wonder jugak la best ke tak makan situ. sbb ada masuk iklan kt radio kalau tak silap, kan?
harga kt situ cemana..mahal tak?

Izan Ishak said...

syok betul tgk rafiq makan cucur. minum air byk2 ye..takut tercekik~

~~*Lady Salwa*~~ said...

ingatkan nak tunjuk la gambo car seat yg baru tu...

Sal tak sambut pun hari bapa, just wish je... sebab husband O.t lak hari tu. Sabtu tu dia pi lawan takraw, makanya memang tak sempat la... hehe (alasan semata... hehe)

nur said...

a ah, betul tu.. tak cuba tak tahu :)
dah tahu x sedap, lain kali x payah pandang, ekekeke...

btw, comey header baru :)

Hanis Azla said...

bestnya pi jalan2 and makan2.. seronok rafiq yer..

dinor's family said...

seronok kn kuar jenjalan makan2 n xyah nak sibuk2 pikir nak msk pe...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahida,
cucur bilis kot. abah dia yg order. :-)

lydzar,
masuk radio? heheh..salah satu cara iklan kedai kot. maybe menu yg kami pilih tu biasa2 saje. sbb nak cepat abah nak ke kedah malm tu. mkn pon rasa tercekik2..ahaha..
rege dia kira standard la..bil ari tu pon tak cecah RM60..cuma selera kami je kot tak kena ngan tempat ni.

izan,
eheheh rafiq mmg kuat minum air..nak2 lagi benda cicah2 sos. pedas2 pon kalut nak cicah. tu berpeluh2 makan tu ha..ehehe

sal,
nnti bb kuar kasi tempek sini ngn carseat baru dia..agagga
takpe sal..janji ingantan tu ha penting..wish pon dah memadai..:-)

kak nur,
maybe menu2 lain sedap..so, if dtg lagi ke situ..kena cuba menu lain.eheheh

kak hanis,
jln2 perabih duit mmg sonot kak..:-P

kak imah,
haa..tu pon bes tu..ngeeee

zaidah said...

bukan main berselera lagi rafiq makan...bebudak nie rambut memang cepat panjang....tapi masih handsome lagi....

ajumohit said...

huiih western la rafiq..yum yum!!

eB ezrin said...

makin encem si rafiq tuh yer ros :)
suker tgk header tuh... nostalgic :)

Ena said...

kami plak sambut secara berjemaah.. MIL dan semua anak2 menantunya.... :D

Dilla Ady said...

alololo...chumel okeh senyum camtu...dilla takde makan2 pun sempena ari bapak...huhu

eh, lupe lak nk tegur...sukeeeeeee header kt atas tu!