Wednesday, June 22, 2011

Bila Mr. Mama Ambil Alih Tugas Omak eh



Assalamualaikum & Selamat Petang...

Nampak tak tajuk tu? ha korang agak2 la sapo yg jd Mr. Mama tu ehhh..

camnila bila org suami jaga anak kan. Tapi kenela redha..cukup bersyukur dah tu suami nak jd Mr. Mama..if tak, mmg haru jugakla umah tangga suami taknak tolong langsung..

alkisahnye 2 minggu lepas..si abah masuk kerja lambt sbb takde meeting penting. so, dia mmg suka ngulit anak dia tu pagi2 before g anta pengasuh..

inila penangannyaaa....







Petangnye, ibu balik lantai abah tak mop betul2. masih licin. so sape lagi kene mop sekali lagi?? ibuuu jugak. Abis sebotol bedak. 

bila ditanye.."nape abang biarkan anak main bedak? tu masa amek gambar anak duk curah lagi bedak tu ha.."

si abah jawab.."abang ngah goreng bihun masa tu..tengok2 dah abis bedak..yg dia duk curah tu acah2 je sbb tong bedak tu dah kosong"


yg buat ibu terkejut cicak tu..bukak2 email tengok gambar2 mamat ni yg  abah anta...huhuu..abah mmg suka buat report bergambar..:-)

hurmmm..apo laie nak dikato?? redhaaa ajelerr....


24 comments:

dinor's family said...

tu la pasal klu mr.mama yg jaga anak mst ada yg xberes..sama la klu ibu krj ari minggu anak2 ayah jaga,mkn minum mmg lps la tp rmh mcm kapal pecah la..apa nak buat dia nak jaga anak pun dah kira btuah dah..

*azni* said...

nape ye klu bapak2 jaga anak dorang biarkan je anak sepah2?suami azni pun cmtu jgk..kalu hari dia cuti n kene jg anak,azni blk rumah tgk ya rabbi mcm tongkang pecah..yg penting anak tak nangis kate dia..mak la pulak yg nangis sbb nk kemas balik..hehe..

LYAfrina said...

hehehehe.. selalu dpt report bgambar,. ok la..hilang kerisauan & kerinduankan..

rose... comella header tu.. cute sgt..kebetulan lak..lya pon tuko cat kaler legam gni & header lain...

letih doh kobek..lps ni nk tuko kaler lain plok..hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak imah,
betul2..bersyukur & rehda ajela..eeh

azni,
ahahahahha..betul2..kita la jd mangsa nak kene kemas..kikikikik

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
iye..tiap kali dia jaga n rafiq buat benda2 camni sure ade report bergambar..:-)

header lya pon cantik..tu sy edit guna photoscape..nak guna photoshop plak..kat pc sy ni dah jahanam. corrupted ke nape ntah tuhh kene install baru..malas den nak install..ahhahhaha

lydzar said...

hehehe tokei bedak ni..budak2 mmg suka sgt main bedak..

FRB said...

hehe biasa la dak tecik.. my dotter pun mmg pantang nmpk bedak. abih sapu kt muka & badan smpi putih

Dee said...

smpi skrg fifi tu pun suka main bedak lagi rose..sabar jelah..header cute!

Lynn Nasir said...

hehehe..anak2 mmg suka main bedak ^^

jom join contest buat logo:
http://ibu2anak-kisahkami.blogspot.com/2011/06/pertandingan-mencipta-logo-ummi-creates.html

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehehe.... mmg camtu la klu mr.mama amik alih tugas jga anak...

tak sah umah tak selerak.... hohoho...

betul tu, nasib la mau gak tlg2... klu sorg2 mau pengsan...

So Shy Lady said...

heheh cam tu la klau ada hero t.sah klau t.mnyepah rmh!

wah pndainya mr.mama buat bihun..awat t.snap skali? ;D

N i e Z a said...

hahahha..biasa la tu rose..klu mr mama yg amik alih tugas..kekadang tak meringakan...lagi menambah keje kita..hehehe..terer juga hubby rose goreng bihun yer...

ajumohit said...

heehheh mcm2 si rafiq ni, ke main rajin abahnya goreng mihun

mamalieyna said...

hee~ ala kalau dok ngn Mrs mama pun bleh terjadi kan..apatah lg kalau dok ngn MR mama..hee~

best tu ada report bergambar, leh wat kenangan ...dan yg ptg leh tempek kt blog, 1 day dpt la rafiq nengok..hee~

ikiqzana said...

anak2 mmg suker main bedak.. sama la ngan anak2 akk.. 1 botol pon bole habis klu dpt bedak ni..

nak marah pon dah x guna dh.. tapi mmg kelakar.. :)

bonda dadif aka akish said...

wahhhh...ini macam sebulan berbotol2 bedak ko kene beli meks..

=)

wahida said...

budak2 mmg suka main bedak...adeh la..

alhamdulillah, mek rose dpt suami yg boleh jaga anak dgn baik...dah cukup syukur la tu...

littlehumblelynn said...

rose;

naughty tuh x per...tanda dia sihat!!takpe rose..nanti kurangler notti dia tuh bila besar sikit..hehehe

Dilla Ady said...

setakat ni kalu mr mama dilla yg jaga okeh jek ros..

satu sbb die lagi kemas dari ai, dua sebab die lagi garang dari ai...huhuhu

mysha said...

hye kak..saLam perkenalan...

hehehe Leh men caRom nih kak bedAK da kASik raTa nih eekekeke..

keep in touch akak yEr..

p/s: terbalik coDe kiTe kak, sy oRg pErak hubby oRG ganu, akak hubby oRg pERak, akak oRg ganu ...hikhik

Zezebel said...

Ayah biasanya tak sampai hati nak buat anak menangis...hihihih tu yang dia biarkan aje kot..

mama_umar_maryam said...

hehehe,org laki ni senang je..asal anak x meraung diorg senang hati dah..hahahah

exora said...

salam kenal rose...nak panggil kakak takut sebaya lak....:)
sy pn suri rumah..dh ada 3 cahayamata..

thanks sudi jengah blog xora..

anak2 kecil memang suka main bedak ...dh putih melepak tu ..senyum jer dtg kt kita...nk marah pn.. x jadi nak marah diwatnya kn...hihii

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar,
if tokei bedak betul2 takpe gak..ehehe

FRB,
jd tepuk gomak la eh..ehhe

kak dee,
alamak..ye ke kak? abisla botak kepala syik beli bedak je ehehhe

lynn nasir,
betul2...
thanx lyn..tapi sy takde bakat nak buat logo..huhuhu

sal,
kene tolong menolong kan sal..:-)

so shy lady,
dia tak snap plak bihun tu..hehe

nieza,
hubby sy selalu masakkan utk anak bujang dikala ibu takde or penat...:-)

aju,
abahnye mmg rajin masak..tapi ikut mood la jugak ehehhe

iena,
betul2...kenangan..ade bukti tuuuu ehehhe

kak zana,
mmg botak la kepala mak pak syik beli bdak utk dicurah2 kikiikik

akish,
dah beli dah..besor punyer tapi simpan tinggi2..:-)

wahida,
alhamdulillah..at least nak jugak dia membantu..:-)

kak lynn,
ye kak..skang jela penat skit kan..takpe takpe..:-)

dilla,
haaa bagusnyeee..kdg2 mmg terbalik kan benda2 ni..hehehe

mysha,
salam kenal juga..:-)
ye ke? ha elok la tu terbalik2 ehhehe

zell,
betul tu..tak pon sbb malas nak larang2 eheheh

zety,
yesszaa..tepat sekali :-)

exora,
betullll nakmrah pon jd tak mrah..ehehe'
panggil rose je..:-)