Friday, June 24, 2011

Malam ni Final Maharajalawak

Assalamualaikum & Selamat Pagi

Malam ni final Maharajalawak. Tak sabar nak tengok ni weh. Aku ngan suami mmg suka layan rancangn ni. Kami mmg follow rancangan Raja Lawak 1-5. So nak la tengok finalist2 dari Raja Lawak buat lawak utk tahap dewa plak..Bayangkanla..sanggup tuuu subscribe Mustika. Cait..pandai tol Astro ni heh. Dia pegi buat kat Astro Warna Channel 132.. Yela, depa dah jangka slot ni sure akan jd hangat punyer. Adiah pon bukan skit. Juara RM300k, Naib Juara RM200k & Ketiga RM100k. omak ehhh..banyok tuh..ala tu baru lekat celah gigi je jumlah tu dari keuntungan yg astro dapat. Untung dari kenaikan 60% org langgan Mustika dah byk mana depa dpat tu....Yg duk SMS tu lagi. Mano tak kayo astro tu. Tu pon nak cekik darah lagi nak naikkan kadar bil...apela salahnye sekali sekala wat amal jariah..kasi channel free. agagagaga


jom tengok finalist2nya..



JOZAN sentiasa mendapat undian paling tinggi. even dari awalnye depa cam main2 je..pas kena komen kaw2 punyer dengan mamat khalid, depa cam nampak bersunggoh2 utk jadi lebih matang & bukan main2 utk jd MAHARAJALAWAK pertama...

persembahan JOZAN hampir setiap minggu buat aku gelak cam org tak betul. Sampai hubby pon heran, belum ape2 lagi aku dah gelak..muahahahha. 

persembahan depa paling lawak ialah masa kat Kuantan..yg johan jd Hafiz tu..anak aku mmg minat ngan Hafiz..terutama lagu awan nano..bila dia tengok johan wat lawak tu..leh lak dia gelak mengekek2 sama ngan aku..mcm paham je kamu..sampai aku tkor channel lain pon dia marah..huh, rosak dah anak aku tu..ahahahah nasibler ko rafiq. dpt mak pak suke rancangan camni. kamu pon tersampok sama.





SEPAH glemer ngan lawak yg mengekalkan ciri2 kampungnye tu..kira lawak2 jd pakcik2. makcik2 & yg pasti, lawak last week paaling kelakor abissssss...dari  dialog jd sebutan "tanjat boboi"..sampaila..'Arrrgghhh semputt..." ahahahhaah aku pon dah terkene tempiasnye. mmg akan jd sebutan sampai bila2 nih.







nabil ni plak On & Off..kdg2 menghampakan...kira OKla..aritu awal2 aku minat nabil.tapi dah ujung2 ni..kureng skit. Tapi lawak yg diberi 2 barang tuk dijadikan bahan lawak tu mmg kelakar abis..mmg kretip ini mamat...





Jambu...persembahan yg paling aku suka ialah minggu yg kene buat Silent comedy. Sampai ari ni aku masih gelak sakan if tengok ulangtayang depa pakai swimsuit buat renang berirama tu..ahahahha

cuma si yuss tu tak paham aku. nape kdg2 kasar sgt? tak suker.


cewah, siap buat review mek rose ari ni. ehehehe..saje. utk wat kenangan. kang mane tahu lagi 5 tahun akan ade MAHARAJAWAK ke-2 plak..kita leh bandingkan peserta2 yg akan datang...:-)



** arini aku cuba utk berpuasa ganti. doakan aku leh bertahan hingga waktu berbuka. skang perot aku dah mula rasa pedih pedas. baby pon joget2 dari tadi...har har. tapi tak baik kan time pose cakap "Lapor...". insyaAllah aku leh bertahan...caiyok2!!! ni pon salah satu latihan utk aku tempuh bulan ramadhan nanti....mintak2 leh pose sebulan di bulan ramadhan nanti..aminnn"


17 comments:

lydzar said...

nak ajak warga HM pi tengok final kt kedai aci tak hihihihi

baincardin said...

best!!!~ ^_^

Ieda Al-Habsyi said...

suka sepah :)

dinor's family said...

suka jozan tp xphn nengok kat rmh xlanggan astro mustika hu...

Zue AnnaLeeya said...

tau xpe ros... klu tgk maharaja lawak nih mmg gegar umah duk gelak...
smp esoknya jiran tanya nape laki bini gelak bagai nak rak... hahaha....

akak suker jozan dah sepah... klu wat lawak mmg lawak giler...
haaaaaaaa...... semputtttttt....
hahahha....

batu baiduri said...

slmat mnjalani ibadah puasa dgn jayanye hri ni yek....n slmat b'buka nti =)

Zimah said...

i vote for SEPAH!! astro sengaja lmbt2 kan final sebab nak kumpul duit utk byr hadiah semua tu..sbb lom cukup 600K tu..hehe..

Bionic women said...

kita memula dulu layan jugak, tapi xder astro warna pun..selalu ketinggalan keretapi ler..tgk u tube sokmi..huhuhu..

Fieza79 said...

malang nya kami tk layan...sebab tk ambik pakej mustika..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, dok tunggu gak final malam nih...

suka lawak sepah, tapi harap joan yg menang... boleh??? tapi jambu pun best gak... hehe

Suka episod yg yus jadi nora danish tu, kelakar habis...

**moga dapat bertahan sampai berbuka nanti... chayok chayok!!!

Anah said...

yeah xsabar nk tunggu mlm ni..pastu esok terus terminate mustika..Maharaja Lawak je kot best, yg lain hampeh je

mamalieyna said...

rugi aa tak langgan..huu~

tu la astro ni, nak caj tinggi..padahal dh untung berkali ganda, dh la bila hujan, tak dpt channel..tak puas hati tul~

pepun, best nye dpt layan Maharaja lawak...huu~

ajumohit said...

aju sokong sepah and jozan...eii kene beli kopok pastu buat milo air duk dpn TV..pehhh best

Dee said...

k dee tgk kat youtube jelah..maleh nak subscribe..hehehe..

Izan Ishak said...

tak sabar nak tgk malam ni... arggghhhh...sempuuuutttt!!

Izan Ishak said...

tak sabar nak tgk malam ni... arggghhhh...sempuuuutttt!!

wahida said...

tak sabar nak tunggu mlm ni..

mula2 aku minat ngan jambu, aku pun sama mcm ko, paling suka masa dorang buat silent comedy...lawak nak mampus..aku suka dorang sbb dorang konsisten, tapi lately ni, lawak dorang menghampakan aku...huhu..

aku kesian kat nabil sbb dia peserta solo, rasa mcm unfair pada dia sebenarnya...

apapun, aku sokong sepah mlm ni...caiyok sepah!!

aku sokong je la...vote idok le teman....hahaha!!