Monday, June 13, 2011

Cekcinya....:-)

Assalamualaikum..

takde ape nak bebel. kejar dateline.

ok2..jom layan gambar mamat rafiq masa kat terengganu. Kan main lagi sonot balik kg ibu jumpa sepupu sepapat dia..:-)

cekci tol mamat ni..dah lah berlengging je korje masa kat umah tok. Nak pakaikan baju kene kejar satu umah. huhuhuhuhu..






sempat lagi tu..."ciiiii...."


camnila rupa umah mak aku..dia duk sorang2..pastu bila anak cucu balik...mmg haru rumah tu. Adik bradik 8 org. tu pon ade 2 org takde sbb memasing duk umah sendiri...campur ngan cucu2 mak aku lagi..ade dalam puluh2 org tuuu...mmg cam sardin dah umah tu..Rumah kecik je..bilik pon guna utk depa buh beg2 baju & salin pakaian...siap bentang tilam toto semua kat ruang tamu. tapi aku ngan rafiq duk lam bilik. bilik pengantin..ahahahahaha..jgn mareeeee...:-P


even mmg penat tiap kali balik ganu..tapi aku sonot..keluarga besar..mmg meriah..:-)





23 comments:

LYAfrina said...

mmg gitu la rose.. sama gak rmh mama lya.. skali balik adik-beradik+cucu... riuh serumah..mcm tongkang pecah.. tp best:-)

notti netti said...

uish.....budak2 memang senang pakai pampers jer kat rumah...tak panas eheheh

lydzar said...

panas yer rafiq??
sexy sangat tu, dh boleh jadi model majalah mangga heheheheh

Mama Rizqullah said...

Bestnya...dah lama x rasa balik kampung dan bersempit-sempit camtu...yang penting mood balik kampung tu...MERIAH!!!

Izan Ishak said...

mmg cekci lah rafiq ni...auwww!

samalah ngan umah mak izan, kalau anak cucu balik...mmg penuh. bila nak balik semula umah sendiri rasa cam takmo balik pun ada.

zaidah said...

awwuuu....seksinyer rafiq...hehehe....seronokkan bila semua anak2 balik...meriah n riuh rendah....adikberadik zai 4 orang aje...bila balik anak2 zai aje yang bising....sepupu sepapat jauh raya baru balik....

Dee said...

debobnya..hihihi..tp cute..

aLyNnZ said...

rafiq pkai kopiah saper tu..cekci tau..sonoknyer fammily besar alynn family kecik jew 3 org beradik sumer pempuan..

ajumohit said...

gebunya badan rafiq..adam kurus jek...adam pon pki drypers gak hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Auwww..cekcinye mat RafiQ.. ;)
begitulah bila anak ramaikan..mcm umah mak lily..bila anak2 & cucu berkumpul..riuh rendah jdnye..tp mmg bestlah..sekali sekala dpt berkumpul bersama.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Uittt, cekci boy... hehe

Memang best & meriah kalo adik beradik ramai nih... sekali berkumpul memang gamat jadinya...

tetiba feeling nak raya lak... keh keh keh...

mamalieyna said...

auuw cekcinye..cam tak muat dah je diapers tu..ihiks..saiz apa tu rafiq pakai...ngee..

meriahkan adik beradik ramai, eina cuma 6 beradik je tp sesekali dpt kumpul mmg meriah..sbb anak2 sedara dh ramai~ aduuuh rindunya nak kumpul2 ramai2 gitu..

samalah, mak eina pun dok sorang, seb baik ada jiran sebelah (sepupu eina) tengok2kan..kalau tak risau jugak..anak2 jauh kan..hu~

hajarus said...

uuiitttt cekcinyer rafiq... same la klu hjr blk kg kak... masing2 letak bj & salin baju jer dlm bilik... time nak tido sumer bentang toto tido reramai kat luar...

etiey.com© said...

hehhe... cekci. eysraf pun selalu macam ni. selalu tak pakai baju di rumah....

~Siti Hajar~ said...

Rafiq suka xberbaju sbb sejuk je kan, sesekali cekci apa salahnyer..hehe

best ada kg jejauh, sy ni kg sekangkang kera je, xsempat pejam mata pun dah sampai..hehe..

sesekali ambik jalan jauh sbb feeling kg jauh la konon...hikhikhik

Ena said...

bila lg nak tayg ke cekcian.. ahahha..


ena pun rindu bangat nak kumpul ramai2 gitu.. uwaaaaaaa..

.:mUnies:. said...

perut dia uncit!
hihi

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

haha..sesekai balik kampung memang terasa kemeriahnnya...ramai plak tu sedara....

comel bby tu bergaya..siap pakai kopiah lg...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. seksinya rafiq..

Lady of Leisure said...

awwwwww cekcinya dia hehehehe

dinor's family said...

mmg seronok blk kg kn..

Nadiah Sidek said...

pakai kopiah tapi tak pakai baju & seluar. hihi..

Sofya said...

mmg seksi..
agaknya panas kot..