Wednesday, June 29, 2011

Imam Muda Hassan: My Favourite IM yg berjaya ke Final

Assalamualaikum....

Rancangan Imam Muda yang bersiaran di Astro Oasis Channel 106 mmg jadi rancangan kegemaran aku sejak IM musim pertama lagi. Sgt2 teruja dengan rancangan ini kerana kelainannya. Tiada unsur maksiat & melekakan, buat aku terjebak tiap jumaat malam nak tengok Medan Imam Muda..

Masa awal2 IM musim ke-2 ni berlangsung..of koz aku suka ngan IM Fakhrul peserta dari negeri den..Terengganu. Seorang Imam ditempat beliau & fasih menguasai 4 jenis bahasa. Tapi, sejak 4 episod kebelakangan ini, hati terpaut pada Imam Muda Hassan. IM dari perak ni sgt2 humble & tenang..



2 org IM yg bakal berentap Jumaat malam ni di peringkat akhir..IM Nazrul (Guru besar dari Johor) & IM Hassan (Pensyarah dari Perak)



semua 10 peserta yg layak mengikuti program IM musim ke-2
dari kiri: 
IM Azlan, IM Fakhrurrazi, IM Zulfadhli, IM Ammar, IM Ali, IM Nazrul, IM Hassan, Im Najdi, IM Mujahid & IM Fatah




IM Hassan menjadi sebutan sejak 3 minggu lepas kerana 3 kali berturut mendapat pelajar cemerlang mingguan! sonot teman nengok IM Hassan ni. Rupa paras mmg layak menjadi seorang imam. Begitu juga dengan keperibadian beliau yg buat aku leh cair wooo tengok dia. Sejuk perut ibu mengandung...:-)

apa2 pun..aku berharap sgt IM Hassan akan menang Jumaat malam ni. kedua2 finalist pon layak..tapi dek kerana suka benor tengok Hassan tu..tu yg berharap sgt dia akan menang..ehehehe

Rancangan Imam Muda ni lain dari yg lain tau. Tak gunakan sistem SMS bagai. Semua yg mengadili mereka dalam mendapat tauliah sebagai seorang imam adalah org2 yg arif lagi bijaksana dalam bidang masing2. so tak perlu nak pertikai kenapa & mengapa peserta tu leh ke peringkat akhir. 

caiyok IM Hassan!


9 comments:

Ena said...

ena suka gak tengok.. nak2 bab2 dorang pegi sana sini cam manid jenazah baru2 ni.. tacing je..

Dee said...

dee suka2 dua2..tp lebih kepada IM Nazrul sebab cute kot..hahaha..guru besar ke tu ros..kecik je badan..hehehe..

Proud Mama's Dairy said...

Imam Muda Hassan ada dtg to our place dat day... shooting untuk final dan bg tazkirah. mmg muka sejuk perut ibu mengandung..

http://www.navy.mil.my/index.php/component/content/article/34-news-news/463-imam-muda-ke-kd-lekiu

mamashikin said...

dah nk masuk final yer imam muda..aduh..nmpak sgt aku tak tgk..hehhe..InsyaAllah nnti nk tgk...heheeh..

dinor's family said...

ibu pun xpnh tgk..dah bkrj shift ni apa2 prog. pun xikut..bla cuti cbuk ngan krj rmh..klu tgk tv pun lyn astro firt..hu rugikn...byr astro bln2 tp xtgk...bagus la rose tggk IM..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahun ni mmg x dpt tgk..
ASTRO Xde.. :(

ana said...

memang harap IM Hassan menang !

yantz-yeem said...

imam muda kali nie hencem2 kan???

salam..ada peluang besar untuk anda memenangi rm30,rm20 & rm10!!nak tau apa?jom jenguk blog saya...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
betul tu..sy tacing masa episod sempena hari bapa tu..ehehhe

kak dee,
hassan tu muka dia sgt2 lembut.suka tengok. nazrul tu cam garang skit. tu leh jd guru besar tu kot.ahahaha

proud mama,
ye ke? besnye jumpe hassan..teringin sgt tengok secara live..:-)

shikin,
hehehe..yela, skang ni byk sgt realiti tv show.takpe2..jumaat malam ni kene tgk final k!

kak imah,
lorr...ruginye....

lily,
pulak...ehehehhe

ana,
yes..sama2 la kita..caiyok hassan!

yantz-yeem,
yes..sejuk je mata mandang..
ok2..insyaAllah nanti sy jenguk..:-)