Tuesday, June 21, 2011

Pertemuan Tak Dirancang dengan Geng Blogger

Assalamualaikum...

semalam aku half day. Selsema, Backpain & Batuk yg mula menjenguk kembali..Baru je baik dari batuk 2 minggu sudah. Ni kes minum ais kot. har har har. Panas ya amat. tu den minum ais tak hengat dunia.

18 jun lepas..Kami celebrate father's day utk abah rafiq in advance..sebab 19hb tu dia dah pastinye kat kedah. Ade meeting lagik. Hari ni hari ke-3 abah kat kedah..InsyaAllah tengah hari ni berangkat balik...semoga selamat dalam perjalanan..

ok2..pertemuan dengan sape yg tak dirancang tu? ehhehe..Tak sangka plak dalam duk melayan rafiq tu ade seseorang tegur.."Ros..." sy toleh..tengok2 cam kenal..Rupa2nye si Lydzar..mama of the Trio HMs ..ehehhe 

1st time jumpa lydzar setelah sekian lama hanya duk berbalas2 komen di FB & Blog..lydzar pon geng2 ibu menyusu tegar cam aku..hehehehe..tak sangka plak terjumpe kat SACC mall nun..:-)


Dengan si cantik mommy lydzar, hilda & hannah..hadif ade ngan papa dia kat belakang..tak join kami..:-)

Rafiq ni mmg suka ngan baby..tengok dia senyum..tu senyum geram tu..dia suka cium baby..kdg2 risau gak takut dia gigit ke apa..tapi takat ni, kat umah pengasuh dia tak penah lagi gigit 2 org bb yg ade kat umah tu..hehehhe...

owh..demoknye sayer..ahahah..mak buyung tengah menternak badan dengan  jayanya.....sape nak join??? agagagagagaa..ganining 10kg dah kot ni..takpe, esok check up..nnti kita tengok dah brapa kg sebenornye dah naik..kikikikik
dalam2 tak sihat pon kuar umah jalan2 jugak demi sambut hari abah utk somi tercinta...tu muka lesu, pucat semacam..tanpa mekap plak tu..malas yg amat nak mekap time2 tak sihat..huhuhu *alasan*



actually ade 2 keping gambar yg abah tolong amekkan, tapi kabur la plak satu lagi tu..so tempek yg ini sajela..

lydzar, nnti ade rezeki kita jumpa lagi ye..insyaAllah..mane tahu kot2 ade event2 breasfeeding ke...:-) nice to meet u too..keep in touch ya..:-)



18 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya dapat jumpa member blogger...

**moga cepat sembuh selsema tu... sal pun tengah pantang minum ais ni sebab si kecik tu dok batuk & selsema... Sgt mebguji betul sebab cuaca yg panas skrg ni... hehe

lydzar said...

huhuhuh serabutnya saya!! tudung tu dh terbarai kena tarik ngn hilda..hukhuk..

serius suka tengok rafiq tegur baby. mmg dia excited sgt..takper, dia tak cepuk nya baby sebab dia kan sayang baby :)

insya allah rose, kot2 ada event BF mom nnt, mana tau kita boleh jumpa lagi. duduk sembang lama2 sket ke..kan :)

dinor's family said...

stakat ni xpenah jumpa mana2 bloger lg..tp ada sorang tu....mamalieyna la....

♥SyilaSyira♥ said...

skang ni ramai toi buat perjumpaan ngan geng blogger...samaada dirancang atau xdirancang...huhu...bestnya tgk

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
tula..skang ni paneh. tak tahan. tu selsema tak baik. padan muka sape suh minum ais.eheh

lydzar,
eheh rafiq mmg camtu. peramah la kunun tu. ehehe...insyaAllah..ade rezeki kita jumpa lagi..:-)

kak imah,
iena pon sy penah jumpa..open house kat umah dia aritu. tp akak mmgla sah2 selalu jumpe..dah nama adik ahkak..hehehe

syila,
betul tu..tapi kebanyakkannye sy sjumpa yg dirancang..:-)

Hanis Azla said...

boleh terserempak pula yer.. bestnya.. akak pun baru 2 minggu lepas jumpa dengan lydzar yg cantik manis tu.. teringin juga nak jumpa dgn rose dan rafiq yg comel tu.. mmg muka dia nmpk excited sgt tgk baby kydzar..

eB ezrin said...

wah best3...
a'a la rose... makin bambam... musti bbay besar eh? ;p
mls mekap? laki gaks ker?

Fieza79 said...

seronok nya boleh terserempak2 mcm ni..kalau plan sll tk menjadi..boleh la tambah kenal dan mesra2 hubungan yg dh lama terjalin...

byk kilo gak tu naik...tkpe gemuk time pegnant tu tndanya baby sihat...

NM02 said...

bila la kita nak teserempak ek. agak2 yu cam ai tak?

~Siti Hajar~ said...

Elok aje Rafiq dok usha baby tuh, dah ada ciri2 srg abg tu...

w/pun bam bam tp maintain comel...hehe...

bonda dadif aka akish said...

ehehehhe...bile lg nak beramas mesra kan..dah jumpe...

=)

meks...nnti pas beranak...takpe diet dgn lebeh gigih agi..

Dilla Ady said...

baru jumpe dua org blogger setakat nih rose..tpi tu mmg kawan2, so nk amik gambar pun lupe...tak penha jumpa lagi yg mmg btul2 teman maya camni..

takpe la demok, demok bawak budak...huhu

wahida said...

aku pun tgh ternak lemak ni rose...asyik mkn food yg berasaskan cheese dan mayonis je...huhu..

aku suka tgk si lydzar tu, walaupun dah anak 3, mcm anak dara je dia tu kekdahnya...jeles betul...

Zue AnnaLeeya said...

haah kan??? klu kita plan awal mesti tak jadi ker ape...
tp best yg terserempak b\gini... hehehe...

alah rose.. bambam jap jerk...
pas bersalin nanti, diet ar abih reng... heheheh....

Adyshariz said...

sronok jumpa blogger, ala ros, jap jer tu..nanti kurus balik le tuu..hehe

Azrina Mohd Tajul Ariffin said...

Meh ler jumpak saya huhuhu...

maszmadi said...

bila kita nak terjumpa yerk?? hehe

ajumohit said...

aku pon tingin jumpa mek rose tp malu sbb daku pendiam..hahhaha