Friday, June 3, 2011

Org lain balik kg sonok2..aku lak sedey..:-(


Assalamualaikum..

malam ni balik terengganu. Plan nak balik ngan suami aku tak jadi. dari bulan 4 lagi duk plan2..:-(

balik ngan abang aku yg no.4. Dia duk kepong. Dah kawen since 2006 tapi lom ade rezeki anak. So, dia mmg teruja ajak aku balik sbb ade penyeri iaitu mat rafiq.

if korang nak tahu, aku lom kemas beg. takde mood. Zero at all. Aku tak suka balik kg tanpa suami. tak bes langsung! 

tapi sebab urusan keluarga & kami 8 beradik wajib balik...aku turutkan jugakla even suami aku tak dpt balik sama. Nak submit report site survey lepas kat UUM katenye. So, ke kedah la dia ahad or sabtu ni. apo nak dikato...bak kate kumpulan Jambu maharajalawak..."APE PON TAK BOLEH!" *alamak, terlepas aku maharajalawak malm ni..:-(*

semua adik bradik balik ngan suami, isteri, anak2..aku ngan rafiq je... sedih tol. dah la time pegnent ni syik nak shishi je if jalan jauh..mmgla yg drive tu abang aku, tapi tak sama cam suami sendiri kan??? nak suh benti..nak beli itu ini..tak sama layanannye tu..tu buat aku lagi sedih....wuwuwuwuwuuuuu

depa duk rancang la pung pang pung pang nak p air terjun la..g pulau la...tapi aku dah sound awal2.."gi la korang..aku maleh nok joingg"

bukan ape, susah la skit nak handle si kecik tu if abah dia takde. ngan perot ni lagi. nak2 lagi si rafiq tu dah pandai demand itu ini, dah pandai memberontak. ikut kepala dia la..nak ke tak nak ke....haihhhhh....


okla..kami bercuti 4 ari..or maybe 5 hari di terengganu..abg aku apply cuti 3 hari..tapi aku apply 2 aje..in case ade apa2, Rabu tu aku EL la kot. hmmm..

ok..tata titi tutu.......if aku rajin aku apdet via my mobile..if tak, mmg sunyi la blog cap ayam aku ni...


tapi dlam sedey2..tak sabar nak jumpa mok aku..dah lama tak jumpe..:-)

selamat berhujung minggu & bercuti.....ati2 di jalan raya..daaa....




16 comments:

aLyNnZ said...

alahai ciannyer nyer abe tak dpt lek same yer..xper lar slmt balik kg..

maszmadi said...

ala, jangan la sedih rose, nak jumpa mak nie.. huhu masz dah lama x balik kampung..

umialya said...

mg slmt pgi dan balik

mama_umar_maryam said...

xper..atleast blh jmpe mak rose kan ;)
jemput join GA zety ya!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hati2 blk kg laling!!!
semoga sapai ke destinasi ngan selamat..
huhuhu, kite pn kureng suke kalo ke mana2 tanpa somi, jenuh nk jawab kalo sedara mara tanye.. kalo musim kenduri lg la..

~Siti Hajar~ said...

alololo...jgn la cedih2 rose, rafiq kan ade....

slmt p & blk kg yer rose..

ana said...

moga selamat perjalanannya.

etiey.com© said...

mek jangan sedih sedih... happy kan diri mek. bibir senyum jiwa parah jugak aku nih weh dengan baby sitter!!!!

Yan said...

siannya..mmg tak best kan..
apa2 pun selamat bercuti.

hajarus said...

jgn sesedih yer mek rose, rafiq encem kan msh ade temankan...

selamat bercuti mek rose.... :D

chichi said...

saba banyak2 ye..mungkin kali ni je..

Hanis Azla said...

akak tahu perasaannya.. klu pergi jalan sekejap2 tanpa hubby pun dah rasa tak best.. inikan pulak nak balik kampung lama2 gitu.. sabarnya rose.. hiburkan hati dgn bermanja dgn maka & adik beradik di kampung.. have a nice holiday..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

salam,

rose nak tanya jadi ke nak CD yang warna hijau tu?nanti email kat kita ek
damia_nurin@yahoo.com

lydzar said...

menyepi je mekrose ni. mmg takdek mood betul la ni..harap2 semua hal dh setel, and family cik abe rafiq dh kembali bersatu dirumah :D

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alo, jgn sedih2 ye...

Sal pun baru je balik kampung last week...

**sama la cam faris dulu2 sebelum dapat adik... suka wat perangai ikut pala dia je... jenuh melayan...

Ena said...

huhu..

kalau ena leh sejalan gi ngan adik beradik, nak gak tompang.. masalhnya berlainan.. u yg sokmo ketinggalan.. memg adik beradik berkumpul cuti ni.. ena jekk yg tak de.. sabtu ahad lepas dapat balik kg huby sbb MIL dah booking anak dier awal2.. :D