Wednesday, June 23, 2010

Aku Berkenan tol benda alah nih!

Salam & selamat pagi..

hooho..dah lama tak update blog pagi2 buta..huwa huwa..

actually besday rafiq dah dekat...this coming July 15th..ermmmmm..apo nak beli untuk rafiq ek as his 1st besday present?

aku berkenan benda alah ni..tapi bapak mahei. Sure en suami tak setuju ngan cadangan aku....huhuhuhuh...RM245 but ada less..after less RM220 aku tengok kat Babyruffkins

Actually benda alah ni aku selalu tengok..Kat Klinik Adek..Ala Klnik yg kami selalu pegi if rafiq tak sihat...sambil2 cek2 rafiq..pembantu dr. Amdan akan bagi rafiq koya [Read: Khayal] sampai tak sedar doc duk telek2 telinga ka apa..heheehe...


Aku suka benda ni sbb ade sound2 bagai..cam tekan shape2 yang ade tu..nanti ade suara kuar cakap ape benda alah tuh..then ade bunyi2 lagi..*eh ibu rafiq lak lebih2* LOL!

Yang ni pon aku suka..1st steps plus baby walker. Rafiq pon dah start meniti2 tepi sofa & coffee table..selain dia leh tolak benda ni..ade gak benda2 mainan tu...tekan2 ade bunyi..haih..mano satu nak beli nih? yg ni rege lom survey..but for sure..mahei. keh keh keh

ermmmm....berangan jela kot if nak beli ni..sbb sure suami aku tak bagi.
nampak gayanye..cadangan ditutup kot oleh suami aku if dia tgk ni..sbb dia tak suka manjakan rafiq ngan benda2 mahal..huwa huwa

k la..daa..:-)


nota: pic from unkel google

19 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ape laie...dah kenan belikan la untuk rafiq leh la dia main2 denagn menan tu...memnag menarik menan tu...

Fieza79 said...

aduyai mhl sgt la plak...! if mampu pe slhnya...tp tak elok gak kan manjakan anak dgn brg menan yg mhl2...sekali sekala ok kot Rose setahun sekali maybe...special present wt Rafiq sempena besday...!

mamalieyna said...

mmg best tuu menan tu..sure rafiq sgt2 suke kan..tapiiii tu la biasanya en suami akan protes tuk belikan mende2 mahal cenggini..samalah en suami eina pun..huhu..takpe redha jeler..

mamalieyna said...

tapi kan...eh ada smbungan lak...kalo mampu beli la..bkn habis pun mende ni, boleh simpan tuk adik2 rafiq nnati..Insyaallah..^_^

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

kalo tgk pd spec yg ada mcm ribu je harga..uhuhu den pon blom mmpu nk beli mahal sgt..hehe

Cik Puan*PIE said...

rose..yg bby walker mcm yg ada kt gmbar ammar turun temurun dr kakak nya..bnda alah tu laju, tp sy lilit dgn kain kt roda dia..so slow skit jlnnye..so far ammar sgt2 ralit guna bnda alah tu...dia sorong bgai nk rak...sgt comel tgk dia jln smbil sorong bnda alah tu..jln trkedek2...hehe. beli pun xmahal dlm 50+ ke 60+ kt tesco ajew...

nieda said...

dulu teringin belikan anak saya mainan ni..tapi x jadi mahal..huhu..happy birthday rafiq in advance

LYaFRINA said...

kiranya ada byk fungsi ni.. xpe rose kalo utk kbaikan ank.
lg pon ni bkn sekadar mainan.. tp boleh bantu ank latih bjln gak kn.. nmpok peseng g2 r...

lagi ralik rafiq main.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

anje,
hehe..hubby lom tahu tu. bior dia bca blog ni dulu

fiza,
tula, mahal la bg sy. almaklumler, kami pon bkn mampu nak beli mahal2..tapi sekali setahun tak salah kot eh..ehehe

iena,
betul tu mek na..nnti adik2 dia pon nak guna gak..insyaallah..tula modal sy nak cakap if abah dia tak bagi nanti..muahhaha/

fiza,
ribu? barang mano tu fiza? yg ni tak sampai seribu..ehehhe

haja,
ooo..kat tesco ade eh yg kurang seratus..yg fisher price ni mmg 100++ ke atas..dah pernah tgk satu ari tu..tapi masa tu rafiq tecik lagi..

laju eh..ermm..if laju kene selit2 benda la ni. kang terbongkang lak jatuh..weekekek

nieda,
heheheh..sy ni skang ngah berangan. ngah tunggu cop mohor dari bos besar..weekkeke

lya,
a'a lya..byk fungsi..selain tu dia leh belajar..ade mcm2 fungsi..:-)

Zaidah said...

belikan ajelah...bagi hadiah kat rafiq....tapi regernyer mahallah...

Nadiah Sidek said...

kalau sy dgn suami, suami mesti tak kisah benda2 mahal tapi sy yg akan tegah nntnya. hehehe..

Izan Ishak said...

yelah mek rose...kalau mampu beli apa salahnya.
tp, kalau hubby izan pun dia dah say NO awal2 lagi. xmo belik mainan yg mahal2 katanya~

Ibu Alia Kaiyisah said...

Rose,
baby walker tu tak mahal sangat. tengok2 dlm on9 shop dlm 100+ la. depends pd brand kot. ala, kalo mampu ape salahnye kan. kan rafiq kan. :D

chugie said...

memang sesuai sangat bende ni untuk anak2 seusia rafiq tu. B4 ni, fatin pernah dapat main bende alah ni kat umah kawan, tp kami x beli pun sbb mahai ler.. jadi kami beli yg mainan music kecik2 tu jeler.. tu pun die dah suka sangat sambil menari2 dengar music tu. :D

wahida said...

mahal sgt la rose..kat tesco ngan giant byk je mainan yg murah2 dan cantik2...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mahal gak yer..
Tp byk fungsi gak sesuai lah utk umur cam Rafiq..

Rafiq..kena pandailah pujuk abah suh beli kan.. ;)

MOMMY NADIA said...

takpe Rose..1st baby ni bnyk investment..nanti lepas Rafiq dah tak main..boleh simpan baik2 utk adik plak ;)

CatlinaFly said...

berkenan kat gmbr kedua tu...last2 sampai e-ein dah jalan, belum beli2 lagi hihi...dah tak yah beli dah pung heh...lagipun dia suka main tolak2 walker yg ada tu..heh..

Dee said...

rose..hubby ko sama cam akak..x suka manjakan anak ngan benda mahal2..mesti ada yg sesuai utk rafiq..cari lg eh..