Wednesday, June 23, 2010

Ganti Puasa

Salam,

korang dah ganti puasa lom? aku lom lagi. Nak tunggu Rejab & Syaban *kunun2la kan* tup2 ari ni dah 10 Rejab tapi tak berganti satu hari lagi pon..*sigh*

Suppose ari ni aku start ganti puasa, pagi tadi aku beriya sahur..siap masak2...tup2 pagi tadi askar jepung menyerang pulok doh. Hik Hik..sib baik kul 10 pagi dia serang..if petang2 dah nak berbuka mau sentap gak la gua..hehhe

Ermm..ade byk lagi nak ganti ni..18 hari tau beb!

Sebab aku kan berpantang dalam bulan puasa..1st day puasa tahun lepas..adalah hari ke 42 dalam pantang tak salah aku....Aku kan bersalin plak secara gunting2 (c-zer) so sampaila 60 hari ngam2 baru leh berpuasa..so, aku hanya sempat berpuasa dalam dalam beberapa belas ari je..

but semua tu alasan la mek rose nih..leh aje wat awal2..tak pon lepas je abis bulan ramadhan tu terus puasa..tol dok kawang2?? wekekekekek

Soo..nak kene tunggu lagila ni..but, if kuat semangat..InsyaAllah leh habiskan 18 hari tu or maybe buat dalam 20 hari ganti dengan jayanya..Aminn....:-)

aku tau..ramai ngah bertungkus lumus *bagi yg suka buat last minute cam aku* ganti puasa..tertutama mek iena..eheheheh...

caiyok2...

:-)

11 comments:

LYaFRINA said...

OWHH..ANGKAT BENDERA JEPON LA NI.. SABO JER LA.. SIB BAIK AWL2 DH ANGKAT..KALO X... HEEHEHEH

LYA PON NK GNTI NI.. TP SBUK SURVEY KAPAL..DAHAGA SKIT.. NEXT WEEK BLH START.

chugie said...

ha.. cepat2 ganti puasa tu.. kang banyak je halangan datang.

saya dh selesai ganti awal2 lagi, senang x yah nk pikiaq2 dah!

selamat mengganti puasa!

mamalieyna said...

toiiinggg!! tetiba ada benda kena kt batang idung..kehkehkeh..

takpe mek na lg 9 hari..hahaha... manyak tuuu kan...? =P..mekna nye citer last year ponteng pose 14hari sebab, ambik suntikan kan..skali bendera jepun menyerang lama bebenor, pastu tak dtg...2,3 bulan..elok lak, time dtg tu bulan posa..hukhuk..redha jerler..

this week ingt nak posa direct ni, kalo berselang kang, jd malas..huhu..

next week la dpt posa pulak ye mek rose..^_^

Dee said...

esok akak posa kot..hahaha..ganti dh abis..ni posa saja2..selamat berposa ye rose...

mama_umar_maryam said...

hihi,cpt weh ganti pose tu..zety dah 3 taun xganti pose,time pose je preknen,time pose je preknen,time preknen je pose,hahaha

idah @mama izzya said...

ganti jgn x berganti plk ye..hehhe..suh org pose idah ni ada 2 ari lg baki...huhuhu...

wahida said...

saya pun ada 2 ari lagi ni...rasenyer nak puasa next week la..jom puasa sama2 nak?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon msh ada bbrp hari lg lum ganti..
Insyallh akn di laksana kan juga dlm waktu terdekat nih..
Sama2 la kita ganti posa.. ;)

Ena said...

chaiyok2x mek rose.. ok dah mulakan tu pas bendera putih pulak naik nati.. hehehe

Nia said...

ganti puasa? aduhai..patut esok..isk..dah dekat nak posa lak tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
tula sib baik awal2 dia dah angkat bendera..aahha

chugie,
tula dia nye. sonotnye chugie. jeles haku

iena,
ahhaha..kene batang idung sendiri. mmg kita tuju kat mek na pongg..aggagag
kita pon kene ganti pose direct ni..haihh..

kak dee,
sonotnye akak dah abis ganti..huhuhu thanx kak..:-)

zety,
ni sorang lagi..jelesnye haku! tak terbetulan plak ngandung time nak pose..eeheh if tak sure jd cam zety takyah ganti2 bagai..:-P

idah,
moh kiteeee

wahida,
jommmmmmm

lily,
hehehe...lily duk umah lagila kan..tergoda ngan makanan..:-D

ena,
hohoho..kene tunggu surrender la ni..ahaha

nia,
jom jom jom puasaa...