Tuesday, June 1, 2010

Muscle Pain



Aku g kenek [read: Klinik] td. Amek ubat. Tak tahan weh..Aku kan cengeng. Sakit skit kenek. Sakit sikit kenek. Dah gomen bayor. Aku amek jela kan. wakakkaka


Ubat sapu tu bes la..lega sekijap tadi..tapi skang dah mai balik dah sengal2 sakit dia..


Tadi doc pegang belakang aku sambil pusing2 leher aku. Dia kate "ooo..ini tak libatkan tulang belakang..saraf u je ni"

aku pon jawab.."yela doktor..kan sy cakap tadi..saya salah tido..ngeeeee"

Aku ghase malam tadi nih, masa nyusukan rafiq aku salah landing daaa...awang tu kan nak ngempeng je..dia ehek2 aku sumbat jela terus tanpa melihat kondisi badanku ini..uhuhuh..

oh ya...doc tu pesan tadi...if sakit2 camni, jgn terus urut..letak dulu minyak angin ka sapu kasi rata...sapu saja ok!

pastu if tak lega jugak sakit tu..nak p berubat cara tradisional..leh la p cari tukang urut selepas seminggu kejadian berlaku..wahahaha

sebelum balik, doc tu pesan, if nak nyusukan anak kasila cara riba..

aduhai doc..if rafiq tu ngempeng sejam lebih..mau patah tulang belakang den ni ha.

daaa...:-)


8 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Dulu pernah jugak sakit camtu... sama la, doktor kata sebab cara menyusukan anak salah...

dok tu pun suggest bagi sambil meriba. kalau nak sambil baring pun kena lapik bantal kat bawah pinggang... hehe

Zaidah said...

kekang postur kita duduk pun mempengaruhi sakit belakang...

chugie said...

siannye.. g berurut je lah rose, mesti baik nanti.

Mimie Fazira said...

menza ... acik mimie memang standby dlm bag selalu ... bagus krim tu .. rasa sejuk2 kan ... pastuh tak melekit ....

aisey jenuhla nak menyusu riba bila malam ... take care ok ..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
hehe..same eh..
kita mmg nyusukan rafiq ampu ngan bantal.tapi mlm td je bernasib malang..ehehe

zai,
betul2..

chugie,
lepas seminggu baru leh berurut nih..hehe

mimie,
ooo..kita 1st time nengok..ahahah jakun plak rasa..aggaga
ok2 acik mimie..tq

Ena said...

alalahi ciannye...

harap rafiq besar esok akan paham pengorbanan mu tiu rose.. tak semua ibu2 mampu buat..

rynas said...

mmg ler kalau nyusu sambil duduk mahu rasa nak patah tulang belakang. kalau kejap2 jer bolehlah kot kan

Fieza79 said...

lebey baik if nak nyusu tu landing bebaik rose...lg baik cara meriba je lebey selamat...