Friday, June 11, 2010

Turn Aku Plak

Salam Jumaat,

Sejak demam..rafiq suka berjaga malam. Hampir setiap hari dalam minggu ni...Dari magrib dia berjaga sampai la kul 4 pagi...Camno tu?? Aku la jd mangsa keadaan...terpaksa berjaga sekali...if tak dia dtg tarik2 rambut aku..cubit2 aku..gigit2 aku...sakit tau tak!

Ati aku rasa tak sedap la...tatau nape

ari tu masa demam..rafiq demam malam je tau..Siang dia ok..ade org cakap..if demam malam je..kene tegur..haihh...

dah skang berjaga cam ari siang lak dah...sib baik abah dia ade..leh la aku tido2 ayam..

Hari ni..aku lak demam..kesan beberapa hari berjaga & tak cukup tido..kat ofis keje byk..kat rumah mamat tu wat hal lak..

Dahla mlm ni abah dia otstesen lagi...yg ni jauh plak tu..then banyak ari lak tu..aiya amma appa..abah rafiq akan ke Negara Kangarooo...sonotnye..bila la aku dpt merasa lak ni..hehhe..tunggu kumpul duit dululah...ngeeee *berangan sekijap*

okla..nak sambung kerja..if aku rsa cengeng sat lagi..aku g la kenek..ehehehehehhe...*cengeng semedang*

daa..:-)

10 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rose:

Dah bawak rafiq pi mengurut lum?? Erm, agaknya dia tukar tebiat tido tak... hehe.

Nak komen lebih pun tak reti sebab so far faris tak dak la lagi tebiat tido terbalik...

tapi pasal demam malam je tu memang pernah la. lepas pi urut memang baik terus...

Ena said...

owh.. camtu pulak.. haru gak tu kan rose.. abis sakit badan2 kita nanti.. tak tahu la kalau ena berjaga memalam camtu.. badan sakit.. paler pun sakit gak.. hoho.. nak buat camner..

bawak la p jumpa ustaz ker.. mintak air penawar.. sian kat rafiq & rose juga..

syoknyer p ober-c.. tu la.. jeles gak tu kalo tak dapat ikut kan!.. huhu.. apa nak buat..

Zimah said...

rose, sian betul..x cukup tido mmg bleh demam..sabar la ek..anak nak besar macam-macam ragam..zimah pun tiap² malam kerap terjaga gak..adam asek menangis je sbb panas..kalo bilik tu sejuk..mmg lena je dia tido..adam ni xbleh panas sket..

Zaidah said...

dah jadik brung antulah rose..berjaga malam...firas sekarang nie lambat tidur...kekadang pkul 2.00am baru tidur...klu budak demam malam...cuba2lah mintak air ker...klu telinga n kaki dia sejuk tu maksudnyer dia tersalah urat..n gielah urut...

Jantan Keparat said...

sabar la ek...
moga ie x dek pape...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
lom sal. sbb demam dia dah kebah. ni mai nyakit tamo tido lak. huhu

jap lagi nak g jumpe org yg selalu urut sy. mintak air ngan dia..dia pandai baca2..

ena,
mmg..demam sakit badan2 urat2 nih. adeh
jap lagi nak g amek air..
hehehe..dia otstesen. urusan korje. kita ni tunggula berjanggut dulu baruleh g..wekekke

zimah,
kene pasang ekon tu..eehhe

zai,
ade gak la rsa cam burung antu. mcm panda pon ade..ehehe

ok2..thanx..:-)
jantan keparat,
mak aih..glemernye nama ko dik..terkejut ahkak..ingat jantan keparat mana lak td..huhu

thanx..:-)

shima said...

nk tukar bulan kot rose..

dulu akmal mmg selalu dmm mlm.doktr ckp demam virus.tah tak ingat hehe.tp siang dia ok je

mamalieyna said...

wooo kena tinggal ke mek rose..huhu..siannye...rafiq..sleep la betoi2, takmo berjaga mlm2..sian ibu..huhu...take care yek!

cam arif lak, bangun awai, kul 4 gitu, pastu puas hempap2 kita, golek2 atas badan...dgn sendiri kita pun tokleh tido, tp ok gak la sbb dia tido awai..

zue @ annaleeya said...

oloo... berjangkit plak??? rafiq takmo jaga2 syg... sian ibu tuh tau!!!

take care rose....!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

shima,
a;a..lagi beberapa ari nak masuk 11 bulan. huhu

iena,
huhuhhu cedih kene tinggal. 1st time kene tinggal sampai 5 ari..uhuhu

oo bagusla camtu..at least iena dah leh tido awal2nye...ni tak..tamo tido langsung

kak zue,
thanx kak..:-)