Tuesday, June 8, 2010

Rafiq's 1st Toothbrush


Salam,

petang2 baru nak apdet..kene utamakan keje ye kawan2. then baru leh telek2 blog.

ok2..rafiq pagi tadi dah makin kurang demamnye..tataula if mlm ni melanda lagi. Demam dia On Off..but since dia leh gelak2 mengekek ngan abah dia..aku tak risau sgt..maybe demam nak naik bulan..minggu depan genap 11 bulan itu budak..

Aku rasa dia nak demam sbb nak pandai duduk sendiri kot..2 malam ni aku perasan dia dah pandai naikkan badan sendiri time nerap..tapi cam ketar2 la lengan dia nak naik..eheheh

Memandangkan rafiq dah ade 6 gigi to date, so i've decided yg rafiq need his own toothbrush. Let him familiar with the gadget. My sis yg suggest. Takut nanti dia tamo gosok gigi if tak ajar dari awal.

Jom layan gambor rafiq...actually ni gambor on Sunday..Before demam..huhuhuhu

Nila berus nye...Step One. Age 0-2. Yang paling soft. Aku pilih jenama Jordan ni sbb senang budak nak genggam n leh elak budak tertelan berus gigi...
Sebelum ni aku guna kain je tenyeh gigi rafiq..huhuhuu


Bangun Pagi...Gosok Gigi.....
Uhuhuhu..sampai pejam2 mata ko ye rafiq!

Ececececeeh...eksyen je tu..sila jgn percaya!


Ini UFO ke Ibu?
uhuhuhuh.......bertuah punye budak!


Tantek tak gigi sayerrr???


ok..daaa...:-)

XoXo!

17 comments:

Ena said...

ehehehhe..

memg tantek!
leh la join iklan colgate pasnie.. ehehehe..

=D

Azfa said...

berus gigi sama comey dgn tuan punya..kena carik kt ayzaf satu jugak ler..tp ayzaf blum ada gigi!!!

Mummy Zara Sofea said...

cuteje rafiq ngn tthbrush die tu..
zara pun xde lgi...

[-suziey-] said...

hiks...toothbrush tu color n matrial cam aQeel pnya..bentuk jel ain..heheee

pstt..jom join GA at my blo..sgt mudah dan simple..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Betul tu. Kena ajar dari awal, kalau tak susah nanti...

Faris pun dah ajar dari dulu masa gigi baru sikit... Sekarang dah senang nak suruh gosok gigi...

Cumel la berus gigi tu. Salah satu daya penarik anak2... Secomel gigi rafiq... hehe

Zimah said...

rose, berus gigi adam pun sama camtu.kaler je lain..hehe..adam pyh woo nk suh gogok gigi..zimah beli yg sarung dlm tgn tu..bkn nganga bg gosok gigi..tp digigitnye tgn mama dia ni..huhue..

AlongAzrina said...

Berus GG tu sama dengan Aisyah..comel kan..tapi cam nak berperang kalau nak gosok GG si Aisyah tu hehe

chugie said...

eii.. syama lah cam fatin punye..

tp fatin x mo gosyok gigi.. geram je untie di buatnye.. tak mcam rafiq yang baik tu..

Fieza79 said...

ee tantek je gg Rafiq...geramm..!
owh dh pandai berus gg yer?

LYaFRINA said...

heehhehe.. nak beralih bulan..biasala bdk slalu x sdp bdn..

oloooo.. tomelnyer berus gg dia.. mmg ptt ajr dr awl.. bru sng nanti.. kalo x..mula la ssh nk gosok.. cam asya.. nk suh buka mulut tu ssh benor.. kna nyanyi lagu bangun pagi gosok gigi... baru dia buka mulut dia tu...

maszmadi said...

hm, muke comel, gigi cantik.. rajin2 brus gigi ye rafiq..

umialya said...

srnknya rafiq ngn tthbrush baru.. kena beli le 1 ntk Alya!! hehe

rynas said...

comei Rafiq. bak nak gigit sikit..

AlongAzrina said...

Rose, selalunya kalau CD bamboo insert mmg 1 sebab dia 4 layer, sangat tebal tapi kalau malam kita suggest letak hemp/booster, Bamboolite banyak booster especially utk bayi yang kuat kencing dan sgt murah berbanding jenama lain.

mama_umar_maryam said...

hehe,same 1st berus gigi dgn Umar dulu, jordan ni mmg soft!

hajarus said...

alololo cantiknyer gigi rafiq... ;d

aLyNnZ said...

uihh cantek nyer brusteeth rafiq setantek gg rafiq lar..danish nyer brushteeth yg blh masuk jari tuu..