Tuesday, October 12, 2010

Bukit Gambang Resort City, Kuantan Pahang

Sabtu baru ni, kami bermalam di Bukit Gambang Resort City. Esoknya, 10.10.10 ade kenduri kawen kwn baik hubby masa zaman U dulu..

Kami mmg dah aim tempat ni sbb baru lagi kan..nak tengokla camne suasana dia..mane tahu sesuai utk ajak family dtg bercuti ka apa kan for next time....


DSCN7880

kat Hentian Temerloh..
rafiq sejak akhir2 ni bila aku cakap rafiq senyum..dia akan bergaya camni..ahahahaha..cam model kepok lekor je ibu tengok mat rafiq weh!


DSCN7888

As usual..well behaved...gud boy..:-)


Okla resort ni..banyak aktiviti leh buat..tapi dinasihatkan utk buat booking awal..sbb masa kami walk in..mmg kene bayar utk bilik mahal la..

sebelumpegi aku dah search kat tenet pasal resort ni n tgk rege mmg tau dah mahei..tapi nak g juga sbb nak tgk camne tempat tu kan..Studio suite (RM 228) yg kami ingat nak duduk tu dah takde kosong..tapi Studio Suite utk Corporate punyer ader..RM288..perghhh..giler mahal! tapi dah terdesak kan..kami stay jugak la..masa tu lak rafiq tido nyenyak lam keter..kul 7 dah kot masa tu..lupe dah...


Bukit Gambang Resort City 1

Inilah Studio Suite..sesuai utk cam kami..if datang ngan family ramai....better amek family suite sbb ade 2 katil besar

DSCN7911

Cute je 2 beranak ni..ehehehe..

ni kat balkoni..sebab kami duk level satu dan Wing 2..dia rendah skit dari wing sebelah tu..so aras satu leh tengok tembok je lerr....aku rasa bilik ni mahal sbb dia ujunggg sekali & corner lot..maybe besarrrr dari bilik tengah...


Bukit Gambang Resort City 2

tengok gambar last..rafiq meraung melalak sbb dia takut kete kebal tu bergoyang2 siap ade bunyi tembak2...wakakkakkakakakaka...ish, kate boboy..penakut ye..haipppp!


Waktu malam..if boring2 leh la turun kat bawah..ade mcm2..game, craft shop, snooker & karaoke box pon ade tau...so, if bawak family takdela anak2 boring sgt kan..terutama anak2 muda..tapi jgn ingat freee plak yo..kene bayau ler..as usual, beli token..ngeeee


Bukit Gambang Resort City 3
Pemandangan Pool waktu malam & siang...yg nampak terang tu adalah cofee house & dewan besar..leh wat majlis kawen tuh..masa kami g tu..Ade funtion dari grup UIA...jamuan raya kot sbb depa cam skema je pakai..wekkekke.

Bukit Gambang Resort City 4

1st time aku g tido hotel..nak breakfast kene beratur..ayoyo..mmg ramai giler umat manusia..suami aku cakap, if kat genting pon camni peak season..mmg pack! Dannn..1st time breakfast kat hotel...makan nasi hujan panas & takde dessert yang comel2 cam cheese cake, jelly ka apa...minum pon lam cawan plastik..hampeh....


Bukit Gambang Resort City 5

kat atas ni yg sempat aku snap..Resort ni di ala2 apartment..memula ingatkan perumahan..lorrr resort rupanya..wekekke...


DSCN7958

Disebabkan kami takde nak melepak lama..so takdela pegi Water park dia ni..kami just pusing2 tgk...waterpark ni kat belakang...snap dari luor jela..


oh ya, ade banyak lagi tau aktiviti2 lain yg leh join if nak pegi..antaranya:
  • Jungle Tracking
  • Flying Fox
  • Leh naik kete kuda yang ala2 cite cinderella..if nak wat majlis kawen sesuai utk photo shoot sbb dia hias cantik kete kuda tu...
  • Ade train..leh naik ramai2 pusing2 resort
ok tu jela kot..panjang lak posting aku..saje aku wat review ni..mane tahu kot2 korang ade plan ke nak wat family day or event2 santai..mmg besssssss.....

if nak tahu lebih lanjut..g la SINI




17 comments:

LYaFRINA said...

lya dh smpai sini awl thun aritu.. sponsor dr asha.. mnang cautan tuah dr blog dia.. kiranya est jugakla..

nanti ada rezeki nk merasa juga resort kat situ..

--rose mmg cute pun 2 beranak duk ats kerusi tu.. tgk permandangan n bpakaian sedondon.. belang2.. cute...

lydzar said...

mmg ni antara tempat yg kami aim nak pi bawak anak2 nnt..kalau pi time tak peak, better kot bab breakfast tu kan

cik puan akish said...

ayok...rafiq alan2 yek....sonok amat tuh....

~~*Lady Salwa*~~ said...

ala, cutenya fariq senyum....

ahaha, kelakar tengok gambar yg rafiq nangis tu. sama la ngan faris, kalau naik menda alah tu mula2 ok lagi. tapi pas letak syiling & menda tu bergerak2 mula la melalak sebab takut... hehe

InsyaAllah, hujung tahun ni kot ada family day kat situ... bagus mek rose wat review sal tempat ni... at least tau dah la camna tempat tu... :)

Collections Alynn d' Setiawangsa said...

rose best lar water park nyer..lau dpt mandi lagii best kan..dari kl berapa jam eh..? suker tgk rafiq senyum n pose ala2 model..

Ena said...

alolo cute mat rafiq sengih!! heheh..

best gak tempat rose.. k gak nie.. next time kalo teringin ker tersesat ker kan leh gak menyinggah..

mamalieyna said...

comei betul tgk pic berdua dr belakang dok kt kusi tu...^_^!

hahaha...rafiq cam arif gak, takut nek tu, sbb mende tu goyang2 siap bunyi2 =P

herm..ok gk eh tmpt ni..huhu..taktau la eina ni bila berkesempatan jln2 camni..huhu..

memorisusuanku said...

seronoknyaaaa tempat baru.....:) mesti rafiq sukaa main air....heheheh

chugie said...

best2!! tp bab bfast die je cam x best kan? bayar mahal gak tu ek? huhuhu..

sy penah pegi gak dulu, tp x de lah tido kat gambang.. g masuk water park je!

**sHiKinn** said...

oh thanks akak share info bukit gambang ni..nanti boleh bawa anak2 mkn angin kat sini pula..

~Siti Hajar~ said...

Sy mmg ada cita2 nak ke gambang resort ni, aritu tgk blog Anje aka Mama Balqis p, mcm best je, nti nak p terus la..

Aleeya said...

Okay gak eyhhh, lau suh opis wat family day kat sini pun bebaloi baloiii

ana said...

best gak tempat nie...tapi jauh sgt la.

rynas said...

belum penah sampai sini lagi...teringin gak nak pegi...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya,
oooo...kiranya lya org terawal la g..sbb baru lagi tu kan bukak..

lydzar,
maybe la..sbb kami g kan weekend..tu ramai tu..lagipn byk badan2 korporat yg booking utk family day..

akish,
ehhehe...ayokkk..ngee

sal,
ooo..haaa leh la dpt bayangan tu..okla tempat tu..byk aktiviti leh buat..

alynz,
hoho..guna blog bisnes online nye ID eh? eheh
tak sure la brapa jam..tapi if nak dekat..masuk exit Sri Jaya..sbb kami byk benti..tu tak ingat brapa jam..uhuhu..
tapi tak sampai 3 jam kot..eh ntah..wakakakka...nnti kita tanye suami kita ..dia mmg pakar estimate waktu tu..hehe

ena,
hahahah..tersesat eh? tapi ati2..if weekend nak walk in check in mmg tak berbaloi..nnti kene duk bilik mahal...if nak g, kene rancang n boking online..:-)

iena,
hehhe..rafiq tu eksen ye memula..bila abah dia tukor token n masukna dlam tu...terus menjerit..akakak..
mek na, nnti suami ade cuti, lehla g...:-)

kak mieja,
kami tak main air pon..tak sempat..:-)

chugie,
a'a..tang tu mmg failed! dahla bayar mahal..makanan plak..aduhai..mmg frust..sy ni kan suka dessert comel2 tu..bila takde mmg frust..sib baik tak pegnent..if tak naya je kempunan..wekekke..

shikin,
sama2..nnti leh pegi if free..bwk family ramai2 lagi syok tauu..

siti hajar,
ehehe..bes..tapi tak dpt nak describe pasal water park..sbb tak masuk kan...ha if ade plan, elok la tu...:-)

kak yaya,
a'ah..berbaloi..byk xtvt leh join...:-)

ana,
if nak bercoti..okla tu..jauh skit dari KL/selangor..dah nama pon bercuti kan..ngeeeeee

rynas,
if ade masa plan nak coti tu..leh aje pegi..tak jauh mana pon dari KL..:-)

MrS. F!zA said...

perghhh blh thn rege bilik dia.. hehehe

eh cutenya gmbr dua banak tu duk kt kusi tu..hehehe like father like son :p

Dee said...

next time gi temerloh..singgah kuala gandah tau rose..