Tuesday, October 5, 2010

D’ Arab Cafe ~ Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam



D' Arab Cafe menjadi tempat makan pilihan kami sempena makan2 sambut anniversary..

Kat Shah Alam, ade 2 D' Arab Cafe..satu yg lama, kat seksyen 7 (Belakang Unisel) dan satu lagi yg kami pegi makan malam tadi, kira baru bukala kat Pusat Komersial Seksyen 7, Shah alam (Pintu belakang UiTM)....sape2 yang minat makanan arab & berhajat nak pegi..mmg sgt2 dialu2kan...sangat sedap, puas hati, berbaloi2....ehhehehhe *promote free plak dah*


DSCN7769

DSCN7774

Sebelum makanan sampai..cam biasala..ibu & rafiq bergedik2 depan kamera..abah cam biasa, redha ajela ngan 2 beranak itu..kah kah kah


DSCN7777

Sup & sos cili yg tak pedas, rasa msam2 n diblend dengan pudina...memang setiap main dish yg diorder akan diberi 2 benda alah ni

DSCN7783

Main Dish Ibu ~ Chicken Kabsah


DSCN7778

Main Dish Abah ~ Lamb Kabsah

*if kat D'Arab cafe lama kt seksyen 7 belakang unisel tu, Chicken/Lamb tu diletak atas nasi/agak bersepah2....tapi kat kedai ni nampak cam agak formal & kemas skit..dia letak ayam tu asing2..dan lamb tu cantik je terletak..*

DSCN7784 DSCN7797

Arabic Tea ~ Boleh diminum utk 2 org...kt dalam tu ade cam herba2 skit dan daun pudina...


DSCN7788

hoho..Barbican perisa Apple & Lemonade..ibu punyer..*tamak sunggoh*


DSCN7799

Kebab Daging..Kambing + Lembu (dimakan bersama roti pitta)...Sedap & recommended


DSCN7791

Ini Maklamah..Daging lembu dicincang then diletak dalam telur cam telur dadar..juga sedap...boleh dimakan bersama nasi or dengan roti pita *juga recommended*


oh ya, semua makanan yg di makan, depa sertakan dengan hirisan limau nipis.....mmg itu cara depa kot..perah limau ateh lauk..ngeee


DSCN7796 DSCN7793

Kedua-dua gambar dia atas adalah gambar candid..kah kah kah..huduh sunggoh! sorang kekenyangan..sorang lagi makan tak kenyang kenyang...penuh mulot..kah kah kah!

Bil kami RM72 sahaja. Sangat Berbaloi2...sebab sgt puas hati..Sedap dan hulur duit pon tak terasa sgt kan..if makan mahal tapi tak sedap..ati bengkek jer...tol tak????


DSCN7804

Alhamdulillah.....Kenyang...hati pon senang..kan rafiq kan????


23 comments:

Fieza79 said...

mak aii sodap nyaa...boleh menjilat jari je ni dok tgk gamba2 tu...celebration yg sgt bermakna ni...

LYaFRINA said...

amboii rose.. kemain lg makan yer.. sape y snap tu???

xpe.. nnti rafiq dh besar, bg pluang kat mama & papa plok nk bgediks dpn kamera.. n rafiq jd Photo G..

ROSE.. HAPPY ANNIVERSARY DAY!!
semoga bahagia hingga ke akhir hayat..

mamalieyna said...

rafiq ni mmg sengih memanjang! comel sangat tau! ^_^

waah selebrate tmpt best! makanan pun yummy2x tu...tergoda tengok! ^_^

Ena said...

WALLAMMAKKKK!!

SEDAP WEYH!
ENA SEBELUM NIE TAK MAKAN KAMBING.. TAPI ARITU MASA P BERAYA ADA LA TERMAKAN SATAY KAMBING.. SEDAP PULAK.. TAK RASA PUN KAMBING TU.. HEHEH.. TAPI SECUCUK JE LA..

MrS. F!zA said...

rmai org dh try bila la nk rasa ni..kt cyberjaya ni pon ada gak..

mcm byk je sepinggan tu..hehe lamb belom try tp rusa dh try..ekeke

lydzar said...

mcm best jer makanan arab ni.

btw happy annivversary rose n hubby!

Izan Ishak said...

mmg berbaloi2 harganya kalau ternyata rasanya sedap kan mekrose...

sblm terlambat nak wish jugak "Happy Anniversary"

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

fiza,
ehhehe..cam kfc lak..sdp hingga menjilat jari..ngee..

lya,
sy la snap2..ehhe
ha..betui tu..ibu n abah leh rilek2 lak..
thanx lya...amin..:-)

iena,
tergoda? auwww....ehhehe

ena,
samala mek na..sy tak mkn kambing, tapi mlm td leh lak telan kambing tu sbb tak bau hamis..:-)

fiza,
banyak..n kenyang..nasi pon lembut..ooo dia mmg ade byk cawangan kot..setakat ni kat shah alam, 2 kedai ni je sy jumpe..maybe ade lagi tuh..ehehe

lydzar,
sedappp...
thanx lydzar...:-)

izan,
betullll...portion pn byk..sgt kenyang...alhamdulillah..thanx..:-)

baincardin said...

Happy anniversary!!!~ ^_^

nieda said...

sedapnya..sekarang ni sek 7 betul2 membangun kan..dulu masa studi kt uitm dalam thn 2000-2005 sek7 xdelah membangun mcm skrg

chugie said...

wah. sambut dengan makanan arab ye? bestnye tengok makanan tu rose. Bil pun sangat ok.. yang maklamah tu mcm telur dadar pun ade gak rupenye kan?

bila lah sy dpt peluang nak terjah restoran arab ni? org kate mahal kn? tp ni rose makan, murah je lah..

hajarus said...

wow bestnyer... sumer menu nampak sedappp.. terliur hajar tgk...

betul la kak... lau makanan sedap bayar mahal pun rase puas ati kan... :D

ana said...

tak pernah la pulak cuba kat sini...kat UNISEL penah la, memang terbaeekkkk!!!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Boleh tahan jugak rege tu... kira ok la dengan menu2 yg diorder...

semua nampak sedap2 belaka...

Rafiq ni kalau amik gambar sure dok sengih je... leh kadik model kanak2 nnt... hehe

memorisusuanku said...

tomei tgk rafiq senggih senyum:)
tomei gak kat mama dia yg tengah mamam....papa relax jerk hehehehhe

happy anniversry rose& cik abg:), moga berbahagia dan kekal hingga keakhir hayat.

Yati said...

Rose,
happy anniversary to both of you, maaf lambat wish. Seronoknya makan-makan! Terliuq saya! ^_^

mamamiera said...

via mobile phone.

Wadoi, wlopun xnmpk gambo..
Bunyi name menu2 yg d'order meliukan je..

ai mek,
igt lg kah dikau dgn patik dsini..
Dah le lame xjumpa kat blog,
lame juge xnmpk rafiq.
kalo tau ros dtg umh iena bleh plan pi sesama..
Dptla kite jmpa2an.. Xpelah, sok kalo ade ape2 event jgn lupe jmput akk tau..

Add FB akk ye,
putriz_81@yahoo.com

Ruziawati Bukhari said...

happy anniversary bt rose dan suami.. smg kekal bahagia hingga ke hujung nyawa.. amin..

barbican apple dan lemonade tu mmgla sedap!! biasa makan makanan arab gini kat al-rawsha, jalan ampang..

Ruziawati Bukhari said...

ada award utk rose.. entry 5/10.. tq..

Dee said...

eh..sedapnya nmpk food2 tu..dh lama teringin nk mkn nasi arab..leh ar terjah..

Cik PUan Mr Shaiful.. said...

nampakkk sangat cedapp nie...harus terjahhh

Zaidah said...

menyebabkan zai laparlah plak....hehehesedapnyer....

lydzar said...

rose, sy pinjam gambar food kebab dan nama awk buat entry kt blog hari ni tau hehehe