Friday, October 29, 2010

Dia sudah faham ape itu erti RINDU...


Salam

pagi tadi, kul 4 pagi abah rafiq tiba dari johor..dah 4 ari kat johor..ujung minggu baru ade umah..camtula tiap2 minggu..bohsan mak noks!

memula rafiq tido, pstu dia terjaga utk tek. Pahtu abah dia plak duk gatei panggill.."anak abah tido ke tak tu?"

rafiq ape lagi..menggeletik bangun tengok kelibat abah dia..dan2 tu nak turun katil..nak g main2 ngan abah dia la tu

Abah cakap.."kejap2...abah mandi"

rafiq tak peduli...nak turun gak katil...sambil mulut.."abah..abah.."

dia tungggu depan pintu bilik air kot2 abah nak bukak..tapi hampa..sambil mata tu terpisat2 jalan terhoyong hayang keluar bilik..pastu masuk balik tunggu lagi depan bilik air..sabar menanti tuu

boring tunggu, rafiq g main2 botol2 losyen n bedak yg dia susun kat tepi almari. tu la benda dia main before tido..suka benorr sepah2 n susun barang..uhuhu

bila abah dia kuar je..woww...melompat girang..sayu plak aku

kul 5 pagi2 bute tu nak main ngan abah dia kat depan..sambil tengok tv...sampai tertido..

sanggup tahan mata tu..dahla jalan pon terhoyong hayang..ngantuk lagi tu..abah wat masuk dalam bilik, pastu nen..pastu tidooo balik sampaila aku bawak p umah pengasuh....


owhhh...anak aku dah paham erti rindu ye...sob sob..dah besor dah anak ibu...

Jom layan gambar2 rafiq masa aku nak snap gambor berbaju raya tempoh hari..kan main susah nak dapatkan shoot terbahek..kah kah kah


 Songkok no takleh lelama duk ateh kepala dia..paling lama 10 saat..ceh!

 Lari lintang pukang bila ibu suh bergaya..mmg payah nak snap2!

 "aarrrghhhh..rafiq namo songkok!" (kah kah kah)
 Sambil snap2 sambil kasi dia nengok tv..pahtu sempat nyanyi lagu stacy "Pa Pa Pa Pa" wkakakakakka

 Satu2nye gambar dia yg elok yang lengkap bersongkok, bersampin, berkasut!


okla..happy weekend..:-)
XoXo!



14 comments:

rynas said...

huhuhu..gitulah kalau anak kena tinggal..comei rafiq berbaju melayu

Mama Hanim said...

Cute nya rafiq..

Salam singgah..

Gambar Lelaki Mati Lps 10 Hari Dipaksa Minum Racun Ahli Keluarga Kekasih

chugie said...

rindu sangat lah tu ye, sampai melompat ke ayahnye!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rynas,
sian plak tgk rafiq tu..eh mak dia pon kene kesiankan jugak ye..wekkeke

mama hanim,
salam kenal juga..thanx singgah sini..:-)

chugie,
a'a..dah paham la tu ape erti rindu kan..uhuh

Ena said...

heheh..

sonok baca entry mu ni rose.. touching ada, kelakor pun ada.. heheh..
dah besar dah rafiq.. leh ready kasi adik dah tu.. wehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

woweee mek na..sokmola suh bagi adik kat rafiq...wekkeke..

CatlinaFly said...

samalah dgn e-ein..masa outstation bila tepon, dia panggil sy "mak...mak..."kat tepon..dgn abah dia pun tetap "mak..mak..."

ana said...

alahai comei nyer rafiq...

mama_umar_maryam said...

dah besar dah rafiq sure phm rindu dah..heppy wkend jugak!

...etiey erywan♥ said...

hatimu sesayu hatiku tatkal melihat dua beranak yg tersebut melepaskan rindu bila si ayah pulang dari out station!!!

umialya said...

alahai siannye rafiq.. rindu!!
rose?? sian jugaaaakkk!!!

Dee said...

cutenya rafiq..

baby pun paham erti rindu..tp x reti nak luahkan..tu yg ada smpi demam2 tu..

eyndayusoff said...

Boleh bayang situasi rafiq masa dengar suara abah dia tu...rindu ye.. :-)

Ieza said...

sayunya baca..kecil2 dah merindu..nampak cam rindu sangat..rindu anak2 ni jarang mereka ungkapkan ngan kata2..nampak pada perbuatan mereka jer kn..