Wednesday, October 27, 2010

Kesengalan terserlah!

Lunch hour td aku g Tabung Haji sbb semalam pegi2 renovate plak..aku ingat tutup upenye  dia bukak tingkat 1..kira sementara la kat situ..hampeh tol. Sudahnye ari ni aku kene g lagi utk masukkan duit rafiq..ok, dah melalut plak..


aku nak citer ni ha...Korang pernah tak..kalu g shopping ka apa kat parking2 lot ade sekumpulan india yg jual spray2 kat kete tu..kdg2 spray nak tutup calar, spray nak kasi kilat n mcam2lah. biasanya depa ni tunggu je kita g kat kete nak buh barang2 shopping pastu spray sesuka ati!

td, masa ke kete, aku dah jln cepat2 lah tak nak kasi depa dekat kete aku..tup2, aku nak masuk je..terus cakap.."kaka..spray kaka..kasi berkilat, tutup calar"

Dan2 tu dia angkat spray nak kasi test.

aku terus sound.."eh, jangaannnnn..jgn spray. ini keta baru angkat ma..kilat lagi..nnti dah tak kilat sy cari awak la"

pastu dia buat muka bengang sbb aku cakap JANGAN SPRAY!

jeling nak terkeluar bijik mata koooooo...dia bebel2 ape ntah..tak paham aku! ish2..sengal tol...maybe dia baru keje. sbb yg sorang lagi nampak otai. mmg cina tu dah terbeli td. ape ntah dia promote..wekkekekek

bila aku tgk muka dia camtu terus aku cakap..."Thank You Ya!" sambil senyum kambing..
yela, korang tau la kan..if aku wat hal tak pasal depa aim kete aku then dtg pecah cermin..wekekkeke..tak pasal je..naya kene marah ngan en suami..huhuhu

tu jela nak cite. Aku bengang sgt2 td. sbb ni bkn kali pertama kene. dah berkali2..gerammmmmmmmm je. Dahla belum lunch. laporrrrr...

6 comments:

Ena said...

wah..

kete baru!!
eheheheh.. yg tu pulak ena nak mencelah kan!.. =P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kah kah kah..camne dlm byk2 ayat beratus tu mek na leh napok ayat tu ek? wekkekek

LyNn HaMzAh said...

kadang2 diorang nie memang x faham bahasa la...lagi kita x bagi lagi dia buat...

~~*Lady Salwa*~~ said...

sabo mek rose...

paham2... memang pernah merasa camtu. nak cakap lebih2 kat org gitu takut kang dia balas balik lak... tambah kalau ngan 'kaum' tu, memang kecut sket perut nih... hehe

mamalieyna said...

ngeee...seb baik langkah bijak diambil ye..say thank you! yelah kita mana tau kan..depa2 ni..hish..takmau beli pun salah ka..

firahadifa said...

ngehehhehe.. seb baik ade idea say thanks you ya.. kalau i.. entah ape nk kate tak tau la..