Thursday, October 7, 2010

Jalan2 cari adiah anibersary ibu & beraya lagi!


Awas! Entry ni banyak gegambar...ngeeeee

Weekend baru2 ni dipenuhi dengan aktiviti yang mmg bes..ape lagi..jalan2 la...ahahha..aku kan kaki jalan2..tapi make sure suami aku adela..if dia takde...tak bes!

ok2..awal2 pagi kami dah kuar..g SACC..cari adiah anibesary..ceh. adiah leh plak pilih sendiri..wakakakka...

tup2..dpt msg dari liely kat shoutmix..nmapk rariq kat SACC berlari2 depan Giordano..wkaka..aduhai liely..napela tak g je cubit pp si rafiq tu..ngeee

DSCN7720
DSCN7719
Oh ya..rafiq berkenan tol ngan belon Upin Ipin ni..bila tanye beli kat ner, kakak budak tu ckap beli kat pasar pagi..aduhai..mmg takdela nak p beli sbb lepas tu nak g beraya..hehehe

sib baik rafiq tak nangis or meragam nak mende alah tu..dia just tengok2 je..cam geram je roman nak belon tu..agagaagaa


******************************************************************************


Lepas pekene tosei kat Mamak & g SACC..kami gerak ke rumah rakan blogger..ade jemputan dari mamalienyna ni ha..wat open house kecik2 katanya..memandangkan tak pernah jumpe lagi setelah sekian lama duk komen2 dalam blog...aku decide nak pegi n suami aku plak free..ape lagi...moh kiter..ngeeee

DSCN7722
DSCN7723
Akhirnya..ketemu juga si MamaLieyna ni..ehehheh..
Kesian dak arip...domam, muntah...haih..tu la budak2 kan..if demam mmg lembikk je...

DSCN7725
Pastu nak balik..jumpe plak anje mama aqish..ni kali ke-2 jumpa..1st time jumpa masa perasmian kedai MommyLyna...empunya SuperKids tu ha..

****************************************************************************
Kedian, kami gerak ke Kelana Jaya, ada kenduri kawen..tapi aku tak masuk dewan suami aku je g makan..den konyang..lagipun den pakai seluar..tak sesuai g kenduri kawen..ngeeeee
DSCN7731
Sementara tunggu abah..kami berlalalalallalala dalam kete..huhuhuhu

****************************************************************
Then kami ke Petaling jaya, Open house umah abang aku..tapi satu gambor pon aku tak snap..sbb malas! boley? uhuhuhu
*****************************************************************

Sesudahnye kami dah lembikkk je rasa..ingat nak balik terus..tapi mengenangkan ade lagi OH nak di tuju..kami zaasss ke puncak alam plak..
ke rumah cik ding, ofis mate aku....
DSCN7738
Rafiq yang mmg muka tak malu..suke2 je landing depan tv camtu gaya kat dalam umah cik ding...actually rafiq dah biasa ngan Atuk Ding..tu dia berani tu..ehehhe


IMG00211-20101003-1742
Rafiq kene ngorat ngan Kakak Raudhah..ehehhehe...sudahnye nak tahu ape rafiq amek dari tangan Raudhah??

DSCN7733

Haaa..dia amek kopok!..tak malu tol..terus ngap ngap ngap kopok tu..sib baik raudhah tak nangis..huhuh
DSCN7735
See...kan main lagi jeling anak dara org tuh..haipp!

IMG_0919
IMG_0921
IMG_0925
Gambar2 sekitar OH cik ding..ade mcm2 makanan...bes! tapi sbb dah kekeyangan...jdnye mkn skit2 je..jamah2..ehehe


DSCN7744
Sebelum balik..aku sempat mandikan rafiq sbb dah nak magrib masa tu..kat kul 7 mlm dah..tengok tu..si rafiq sempat tarik rerama tu nak wat balik..wakakkakak...

Oh ya, actullay ade lagi 1 open house kami tak pegi..sbb dah penat giler..malamnye. kak ras msg tanye.."ros, ko jd tak dtg umah akak?" adusss....so aku reply jela kami dah flat gilerr tak dpan g...lain taun kami pegi..ngeeee...


terima kasih utk semua yg menjemput...semoga Allah murahkan rezeki kalian..aminnnn
sekian.


nota: kak Engku dah sah bercerai ek? adui..patutla skang ni sembang2 pagi kat sinar fm si didi alias lak ganti..tak bes lah camni...uhuhuhu

9 comments:

Ena said...

heheh.. sampai gak uah mamalieyan tu ye rose.. ena gak tak sampai2.. asben ena balik kijer dah petang.. nak g umah pun tak sempat dah la jammed..g beraya yg dekat2 umah je siang tu.. tak yah naik kete motor.. jalan kaki je.. malam tu baru p umah kawan2 huby..

lylieiqmal said...

wah...byk nye agenda.....surely penat kn...
tp kalau rafiq x meragam g mane pn x pew....lain kali kite jumpe yea rose....

rafiq gedebab...geram tgk...pipi tembam...dlm gmbr x la tembam sgt tp biler life..ihhihi....comel...

Dee said...

hahaha..penat ko eh rose..tulah penangan open house kan..tp seronok..

Zaidah said...

mesti lenguh2 badankan....walaupun penat tapi puas hati...

~~*Lady Salwa*~~ said...

kalau sal dapat jejak kaki ke umah Kak Eina hari tu sure dapat jumpak mek rose. tapi disebabkan kurang sihat, tu yang tak pergi tu.. huhu

xpa, next time kalau ada rezki boleh jumpa & berkumpul... hehe

Amboi, baik punya landing rafiq nih... hehe

Fieza79 said...

byk nya dpt undangan OH...rugi tk pe g sume..hehee

dah smpai umah mamalieyna...jeless..hehee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ena,
yela, kita ni semua bergantung situasi suami kan? if tak mmg tak g la beraya yg jauh2 tuh..if dekat2 leh drive sendiri ehhe..

lyli,
mmg penat!
hehehhe..tula lyli patut cubit je pp dia..wekkeke insyaAllah ade rezeki kita jumpa k..:-)

kak dee,
betul2..tapi sonot..:-)

kak zai,
malam tu pengsan..sib baik sempat wat kek anniversary..lepas tu kami terus zzzzZZZZ tak nyedor..ehhehe

sal,
yela, sal pon wat OH..sure penat giler..takpe ade rezeki kita jumpe k..:-)

fieza,
rugi tau tak pegi satu sbb rasa bersalah sgt2..yela dia berharap..siap call2 lagi suh mai umah dia..uhuhuh

ana said...

sekejap je tu didi alias ganti...klu selamanya nak boikot la sinar pagi huhuhuhu

mamalieyna said...

baru perasan n3 ni..haih ..apsal leh termiss b4 this?..ish..heran ni..hehe..

thanks sudi mai teratak kecik hamba! ^_^