Monday, October 25, 2010

Notti Boy!

Malam td sebelum tido, melilau aku cari hp aku..en suami lak mlm td ke johor..so takdela org yg leh wat miss call ..if tak, leh miss call n terus g amek kat mana hp tu kan..

semua tempat yg rafiq suka sorok barang aku g cari..tapi takde..hampa tol!

last2..takde pilihan lain. terpaksa tanya rafiq kat mana hp aku

"rafiq, hp ibu mana?"

sambil tergedek2 g cari sesuatu..aku ingat nak g amek hp..rupanya remote astro

"bukan remote la sayang...hp la..yg hello hello tu.." (sambil aku letak tangan kat tangan ala2 bercakap telepon)

aku tgk mata rafiq melilau cari benda..tapi tak jumpe..last2 aku tgk dia g ke almari tv..dia tenungg tempat tu

rupanyaaaaa...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



korang cari sendiri kat mana hp aku.
memula geraaaam sgt2 sbb ingat hp aku rosak sbb dah terkepit celah pintu almari tu..sib baik ok2 je..



pastu aku gelak guling2...adeh..lawak la plak..ade aje akal budak ni..ish2..






My little notti boy...wat muka tak bersalah aje!

oh ya, keje mat rafiq sekarang ialah menyorokkan barang..terutama remote astro. kdg2 jumpe lam laci tudung aku. kdg2 jumpe bawah sofa..n kdg2 dalam motor mainan dia..haihh...

18 comments:

lydzar said...

hhahaha nasib baik la dia reti tunjuk balik kt mana dia sepit hp ibu..

hadif skg ni pon, suka bebenar la ngn hp mama dia..kalau dia dh pegang, siap kepit tak bg mama amek. sarung hp pon dia letak bawah montot dia

idah @mama izzya said...

comey plk hp dok situ..pandainyer dia main sorok2 brg

Ena said...

ehehehehhe.. kelakar la ragfiq nie.. tapi tu la mesti wat muka tak berslah kan!.. sama cam irfan gak.. heheh..
cute jek hp dok situ.. keh keh keh

Fieza79 said...

khkehh kelakar gilerr..seb baek tak rosak hp tu...bahaya ni jgn salah letak lg brg nnt tk psl2 kes kena sorok dgn si Rafiq...hehee

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... sabo je la mat rafiq ni ye...

macam2 tul akal budak2 nih... tambah tengah nak membesar ni, ada aje dia nak buat... hehe

**aku pun nak gelak guling2 gak nih... hehe

mamalieyna said...

ekeke...bleh lak perbualan itu berlaku eh..ekeke...no choice eh, terpaksa tanya dak rafiq gak..bijak ni dlm notti2 pun..hehe..seb baik panjang umur HP tu ye..

alooo siap wat muka tak bersalah tuu...eeeiii...!

Dee said...

hahaha..kemain lagi..sib baik dia reti gak tenung tmpt yg dia letak tu..kalo dia angkat tgn smbil geleng2 pala..letih lah...hihihi..

Izan Ishak said...

hi rose....itu baru sorang. kalau umah izan ni, kalau ilang je apa2 brg, mesti tanya sapa yg sorok. nnti adalah yg mengaku...

rafiq makin bijak. nasib baik tak rosak hp ibu...huhu

Zaidah said...

klu adam tak kan ditunjukkan mana barang yang dia hilangkan....huru hara jugak nak carik....

acik mimie said...

huhuhu ... sama mcm melyssa suke remote astro ... sampai rosak di kerjakan ... last2 abah beli remote kat pasar mlm 10 hengget ...

LYaFRINA said...

makin besar.. mcm perangai.. tp nanti bila kita ingt2 smula.. mesti jd rndu..

Ati Masrif said...

samalah dengan anak ati syahmi..nasib lani dah ada hse fone if xjumpa call hp sendiri..hihi

maszmadi said...

hikhik leh wat contest carik hp tersembunyi nie..... cerdik tul la dak rafiq tu yerk..... hehe

ana said...

hahahaha...kelakar la cara dia sorok hp tu...bijak2!

**sHiKinn** said...

hahaha klakar..duk tepi almari eh..ni mesti mama rafiq suka main nyorok2 ngn papa rafiq eh masa peknan dulu..hee

p@kcikLie said...

anak2 membesar dpn mata, kita layan sebaik2nya...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lydzar,
dia tunjuk pon cam tak tunjuk..sy agak2 sendiri kat situ sbb dia cam cuba2 utk cakap, tapi tak reti..wekekke

idah,
hobi dia skang tu..sorok barang..uhuh

ena,
geram tau..wat muka tak bersalah..uhuhu

fieza,
memang..byk gak brg lain ilang tibe2..dia dah sorok..uhuh

sal,
wekekekk..lawak kan? adeh

iena,
sy nekad je tu mek na..if tak dpt mmg kene tanye..at least mencuba kan?

kak dee,
ha tu la dia nye..if tak, sy kene tido kat luar la nak make sure jam hp tu bunyi esoknye..uhuhu

izan,
if depa ngaku takpe..if tak ngaku tu jd masalah..ekekek

kak zai,
sy bernasib baik je tu dia nak tenung..if dia nangis bentak2 mau huru hara gak sy..wekkeke

mimie,
sy rasa lepas ni sy la org yg seterusnya akan g pasar malam cari remote baru rege 10 hengget tu..wekekke

lya,
betul tu...akan jd kenangan..:-)

ati,
perghhh sib baik..if tak naya gak tu nak cari..ehehe

mas,
hahaha..buleh sgt la tu..wkekek

ana,
tak terpikir oleh akalku..mungkin dia tak sengaja kot..tersepit la hp tu..ehehe

shikin,
keh keh keh..takleh nak nyorok sbb ibu abah dia besar2..sure senang jumpe..wekekke

paklie,
insyaAllah...:-)

lylieiqmal said...

mcm2 ragam kn rose ank2 nie..nk marah salah nk gelak pn payah juga....hihihi....