Friday, December 3, 2010

3 Maut, 3 Parah angkara lelaki melintas lebuhraya


Salam,

pagi2 baca paper tgk berita kecik kat tepi di front page..kemalangan yg menyebabkan 3 Maut, 3 Parah yg tak semena-mena disebabkan oleh org2 yg takde kesedaran sivik!

melintas lebuhraya persekutuan aku rasa bkn satu langkah yang cerdik. Bapak banyak kete wehhhh..mmg giler. Dia ingat ini negara dia gamaknye..sesuka ati melanggar peraturan jalanraya..


org yg kurang cerdik tu ialah warga Myanmar..maut ditempat kejadian..

as usual, if ade kemalangan maut, aku akan baca kat ONDSCENE...byk gambar2 leh tengok..if kat paper sekeping sajork..semua mereka dihantar ke PPUM...


bila sebut PPUM..mulela aku teringat.. masa bersalinkan rafiq..kejadian bas RapidKl menjunam..bas U80 lak tu..shah alam ke Kl..yg aku takleh nak lupa kes bas menjunam tu ialah disebabkan kejadian tu..ramai cedera parah & ade yg kene bedah. Sudahnye Operation Theater kat PPUM dah Jem! 

ade ibu yg nak bersalin sampai kene tunggu giliran..bayangkan..org nak kene emergency operation bersalin kene tunggu turn..giler tol! if anak dah lemas dalam perot mau dah maut tuh..tapi alhamdulillah..takde yg jd camtu..


aku bersyukur sangat sbb masa time aku..ade satu je OT yg kosong..lepas operation kan kene g bilik pemanasan utk panaskan badan yg dah menggeletar sejuk dalam OT...ade bersama aku 3 org yg lain yg terlibat ngan bas rapidKl terbalik..sian tol tgk..uhuhuhuhuhu....

eh lari dari topik lak..wakakak....if nak tengok pasal kes 14 Julai 2009 tu..leh tengok  SINI..agak ngerila..


moralnye, jangan wat keje giler g melintas highway yg sibuk cam Federal Highway tu...mmg cari nahasla..dah tu menyusahkan org lain..tak pasal2 je org lain pon turut mati..ayoyoyo...


10 comments:

zue @ annaleeya said...

mmg gilos la klu brani lintas federal highway tuh... kete bapokla byk kan???? dia ingat sama mcm negara dia kot??? tak pasal2 org lain jd mangsa...

lydzar said...

adoyai! kt federal pon nk melintas ke?

mamalieyna said...

mmg kije giler, bukan je dia jd mangsa, harus la pemandu2 lain juga turut sama..huh..mmg takde otak betul mereka2 tu..prnh skali org negro bertyle bagai, lintas jalan hampir2 nak kena kete kami, masyaallah mengucap eina, seb baik time tu tak laju sgt, kalau tak, tak pasal2 jer..hishh...

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
itula..igt negara dia kot..sesuka suki je..berani dia melintas kat highway..hmm...kesian kat dia n org lain yg terlibat juga....

Ena said...

siuman tak org tu? ish ish ish..

wahida said...

wui...giler betul!!!

Dee said...

tulah smlm tgk berita..giler apa lintas highway tu..mmg cari nahas je..x psl2 org dlm kereta lain pun maut sama..

ana said...

org kita pun ada tp yg ramai org2 asing tu...eeee geram pun ada. kita pulak nak kena hati2 ngan diaorg!

lydzar said...

rose kena tag tau

Hanis Azla said...

sudahnya org lain yg jd mangsa.. Nauzubillah.. minta dijauhkan kemalangan sebegitu menimpa kita.

BTW ada award utk Rose.