Friday, December 17, 2010

Nasi Kukus Ayam Berempah Kak Nora


Salam Jumaat,

Lagi2 cite pasal makanan. har har har. Almaklumler..blog aku ni takde niche tertentu..so aku buh ajela semua cite yg aku rasa nak kongsi sini..:-)

Sure ade antara korang yg duk shah alam familiar ngan Food Court yg belakang Unisel, Seksyen 7...Ala, yg ade De' Arab Cafe cawangan lama kat shah alam ni. 

ok2..kat situ pon ade gak kedai ni..Nasi Kukus Ayam Berempah Kak Nora..pergghh..sedap hingga menjilat jari you! *poyonye ayat aku*

last week, aku lanjer budak2 yg pernah praktikal kat sini. depa ni student lagi. during semester break depa tak cuti tapi attend kursus programming yg UiTM anjur. bagus2. If akula, dulu2 cuti semester sure balik kg berkepit bawah ketiak mak. ahaks!


Nasi yg dikukus dalam mangkuk steel, Ayam berempah, Acar, kuah gulai & Sambal pedassss!



 Sedapppp air2 dia tau..:-) tapi kene order kedai air la..sebelah kedai je

 the anak daress Munirah, Diana & Amira


 masing2 tak sabar nak makan....wangi je bau ayam dia..hehhe




pastukan, dalam duk bes2 sembang tu mcm2 tu..kami terpandang la satu minah ni..
v
v
v
v


namapk tak riben budak tu? kami gelak rasa nak guling2 ateh lantai sbb mmg lawak giler lah. cam over la plak buh riben tu as accessories tudung..LOL!
Si Diana la ni fokus kamera..pastu kunun2 amek gambar mira..har har har..
jahat kan kami..takde keje ke ape amek gambor or curi2!
ampunkan kami penunggu gua...huhuhu


aik..munirah..cover perot nampak..agagagaga. jgn risaula..korang tetap slim..bkn cam ahkak ni..ngeee 


Rasa hilang stress keje kejap lepas lepak2 ngan budak2 ni..sbb aku kan sini sorang2 staff perempuan. mmg rasa mati kutu takde geng nak kongsi cerita..sib baik ade blog. leh aku kongsi2 sini..

Nanti ade rezeki kita jumpe lagi ye adek2..:-) 

23 comments:

MrS. F!zA said...

nasi kukus ayam berempah mmg terbaik lah.. kt bwh ni ada jual jgk kdg2 kt cafe..mmg sedap pon..

hahaha napa ahkak xsembunyikan perut?ngeeee

UnGu VioLet said...

wahhh.. bestnye akak... tgk plak di mlm hr nie... terliur rasanya.. :)

kakcik said...

Macam terbau2 pulak ayam goreng tu! :)

zue @ annaleeya said...

i loike nasi kukus... kt kuantan nih pon ader satu tmpat jer yg best... ayam pon wangi jer bau... tetiba rasa nak mkn... huhu...

hahahaha.... akak pon terus terguling2 biler tgk riben tuh atas pale.... klu akak ler... ampun akak takkan pakai cmtuh... smbung gelak lagik... hahahahahah....

cik puan akish said...

siot ko eh mek..menyempat!!!amek gambo curik2...mcm aku dulu time skolah2...lol!!!!

Ros said...

tk pernah tau ada food court ni...kena pg ni..rose, nanti jumpa kat sana ye....

Ena said...

nampak pun sodapppp!! lapor weii lom bekpes lagi ni.. huhu..


abis la pasni tuan punyer reben tu cari.. hahahhaha.. larikksssssssssss!! ;P

lydzar said...

ni yg sekali ngn nasik arab punya foodcourt tu kan

rose, skg mmg ramai je yg buat riben mcm tu as accessories tau.. try google fatin liyana punya blog. dia pon beriben-riben nih.tp mayb ikut kesesuaian tudung dan baju dia la kot, baru la nampak cunsss

mamalieyna said...

sedapnye weeeh..pepagi dah tayang makanan + minuman besssst!..eeeiii..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

fiza,
betul2..ahahah perot ahkak mmg takleh nak disembunyikan lagi. jelas nyata..wakaka

mar,
hahaha..bes woooo..saje nak kasi mar lagi lapar..nnti balik mesia leh makan..:-D

kakcik,
betul tu. sy makan last week tapi terasa2 lagi..ahaha

kak zue,
sedap kan? mana2 pon ade skang ni
hehhe..maybe tu cara dia pakai kot. tapi mmg sy ni geli skit ngan aksesori..:-)

akish,
hahha sekali sekala jd budak nakal balik..wakakka

ros,
ramai org tatau tau..
boleyyyy..nnti nak p roger2 kat shoutmix!

ena,
wakakka..mintak2la dia tak baca blog cap ayam den ni..if ade matila aku mek na..larikkkkkk

lydzar,
sy pernah tengok kat majalah. betul tu ikut kesusaian..remaja2 ok kot..ehehehehhe
budak tu mmg fesyen dia camtu kot. yela, skang ni ramai berfesyen agak lain dari yg lain sbb nak dapat tarikan...
mmg cute if betul kene gaya dia..:-)

iena,
kah kah kah...sila jamu materrrr

baincardin said...

"Part 3" pulak datang menyerang. layan jelaa....^_^

Dee said...

ros..mmg kelakar..pd dia lawa abis dah tu ros..

wahida said...

perghhh...nasi ayam kukus...mmg terbaik!!!

hajarus said...

adess.. terliur tengok kak.. dah la lom kuar lunch g ni. nak jugak tp mane nak cari niii... huhuhu...

Fieza79 said...

alaa..ari tu g sana tktau pon..lambat sgt rose war2 kan..huuhuu lau dak leh g terjah..!

~~*Lady Salwa*~~ said...

lapo lak nengok nasik ni... tadi tengah hari tak makan nasik, jadi camni la...

**bila lak nak belanja mek sal nih??? hehe

Hanis Azla said...

nampak sedap sagt.. ayam tu lagilah mengancam..

kakpah said...

salam. nampak macam sedap je.
.
.
kesian budak yang pakai riben tu. ntah2 dia pun blogger gak hehe..

mama_umar_maryam said...

terhidu2 kewangian ayam bremepah tu,laparr!!!

Noreen said...

sedapnyer....myelerakan...

atie said...

Kaktie pun suka makan nasi kukus nih tau, kalau balik klate tak sah kalau tak cari nasi kukus yg sedap2 tu

Ruziawati Bukhari said...

ns aym kukus mmg sedapla dear! part sambal pedas yg kak t cannot tahan tu.. gagaga..

cam ne ye nk largekan gmbr mcm gmbr anak bujang u tu? kak t x reti lorr nk buak guane!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedap tu baru je makan ari tu kat kawasan rumah kita ni memang ada orang jual, makan time ayam panas2 sedap kan, wah terliur tengok air tu