Monday, December 20, 2010

Banjir!

Salam,

Lunch hour tadi aku balik umah sat. Somi aku domam & MC..biasala org tak sihat order memacam. Ikan Bakar la..Tauhu sumbat la..sunggoh ngengader..agagaga..takpelah sekali sekala melayan somi lak..Biasa dia yg layan kita yg mcm2 kerenah nak makan itu ini kan?? ngeee

ok2..dalam kul 1.55 camtu..hujan turun lebat giler. aku dah tak senang duduk. aku tau, if hujan lebat, sure depan kat lorong nak masuk perumahan aku akan Banjir!

hohohohoho..ngan konfidennye aku kuar umah dannnn sgtla frust giler..aku ingat banjir biasa n leh redah je..sekali ko...dah tenggelam kiri kanan jalan. tempat penjalan kaki dah tenggelam. itu maknanya sgt bahaya wooo if redah.


Depa ni berani redah..mungkin terpaksa..
aku duk rehat2 tepi kedai..leka kejap tgk kete duk redah air..sambil dengor lagu maher zain..:-)

pastu somi aku suh balik dulu..kang ujan dah reda baru g keje balik


kul 3 camtu..ujan dah reda skit tapi still hujan la..aku ingat dah surut skit airnya..rupa2nya nan hado!

nak tak nak aku kene redah jugakk....
ha ni kete biru salah satu kete yg dah jemmm...asap kuar berkepul2..brrooomm broooommm broooomm bunyi kete dia mengaum..
masa ni aku dah cuak giler tau

 
kat area umah aku mmg selalu banjir if ujan lebat skit sbb parit kecik yg tampung air sungai klang tu dah takleh nak tampung air yg byk..so banjirla..pastu mmg tak teratur la aku tgk infrastruktur kat sni..byk bangunan baru naik..

Dulu kat tempat ade pagar2 zink biru ni pokok2 kelapa sawit! skang padang jarak pdg tekukur..nak wat bangunan baru lagi. kat seberang sana tu bangunan yg tengah naik gak..tapi lom siap..haihh


 masa lori ni lalu, aku rasa kete aku cam bergerak ke kiri..punyela besor n laju plak dia bawak..tu abisss kete2 kecik cam aku ni..grrrr

 kete wira tersadai...siannya

wira n viva pon dah jem...klip2 lampu kecemasan depa..



masa ni tuhan saje yg tahu perasaan aku...mcm2 aku baca..aku takut wehh..
hujan makin lebat balik..air makin tinggi.

dalam2 bawak kete tu byk2 berdoa agar cepat sampai ofis. dah kul 3.15..dalam kepala terbayang2 je  muka anak sbb lom pam susu rafiq..

if bkn kerana susu ni..aku rasa aku dah half day dah ari ni..tak sanggup aku nak redah air yg tinggi tu..if jahanam kete aku, sape yg rugi? akuuuu jugak...tapi mintak2la kete aku takde ape2..aminn..

 alhamdulillah....dpt 4 oz utk sesi kul 2 tapi terpaksa anjak ke kul 3...


haih..keranamu la susu aku balik ofis..if tak...mmg aku duk umah ajela ulit anak n suami..ngeeeee

13 comments:

Fieza79 said...

hadoi...mmg takut bab2 nak redah banjir ni..mau kete jem tgh2 banjir tu mampuss wehh..grrr

LYaFRINA said...

rose... kat kerteh dah banjir beso tuh.. 700 org dah dipindahkan.. dasyatttt.. hujan berterusan jer.. tp ni nampak cerah skit.

lydzar said...

haah la, kt KD pon hujan lebat sangat..seb baik la tak banjir mcm kt umah rose ni..

chugie said...

wah.. tukar header lg ye rose.. rajinnye die!

mak ai, banjir sampai camtu sekali ek dek hujan yg sekejap td tu.. selamat kat sini x banjir..

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...memang takut kete jammed kalau banjir macam nie...lynn dah pernah rasa dah...

mekchu said...

masa air tepercik kat cermin keta tu ada kelip mata tak? haha..

ohh.. kerana susu itu daku rela...

Ummi Ummair said...

slm..siannya kena redah banjir..
nk tnya sket..ros kenal ke dgn mek tie(mektie.blogspot.com) tue?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

banjir ke kat sana, kita paling takut kalo tengok air deras time banjir ni..

UnGu VioLet said...

sana musim ujan.. sni musim snow..

Cery said...

pengorbanan seorng ibu..:-)
http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/10/hebatnya-kasih-seorang-ibu.html
jemputla ke blog bertukar2 info ttgbfeeding...
heppybfeeding

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak fieza,
haaaa..betul. bahaya kan?

lya,
harap2 tak berlarutan la tu

lydzar,
kat area umah sy ni mmg selalu camtu. ujan tak benti je..siap laaaa

chugie,
header biasa2 je. guna photoscape. ehhe


lynn,
seriau kan?

mekchu,
den katup pintu..tak sempat nak kene air..wekekekek
:-P

ummi umair,
kenal dalam alam maya..nape ye? :-)

anje,
ni nama dia banjir kilat..ehehe
kejap ade kejap tade..ehehhe

mar,
hoho..bes2..elok le tu kan?

cery,
:-)
ok2..nnti sy jenguk ur blog n kita tukar link k..
happy bf juga..:-)

Dee said...

syukur ros selamat smpi opis..keta pun ok kan?

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang takut je kalo bawak keta time hujan2 lebat... nak2 ada kilat & guruh...

kalau sal memang tak confident la nak redah air tu, takut sangkut...