Tuesday, December 14, 2010

@ JB part 2


Ok..pas abah abis meeting, kami gerak ke area Danga Bay..Jalan2 cari makan. Nan hado nampak menarik. Last2 kami ke The Zon. Pasaraya tepi laut. Nampak singapore dari situ...tapi takde sekeping pon gambor amek. huhu

then, malamnye g dinner kat Restoren Banafee Village..milik Keluarga pelakon betty banafee..kiranya bisnes keluarga dia la ni. Asalnye kecik je kedai tu ala2 warung tapi dah maju..amek ko..besar restoren tuh. tapi kedai yg lama tu still ade lagi. beberapa meter je dari restoran baru tu..


 Rafiq takut tengok patung santa claus. tunjuk kat ibu tak abis2..nak g dekat takut..kui


 posing maut lagi. ahaks


" makan bintang lima..harga kaki lima" tagline depa

iyola tuhhh...pada aku biasa2 saje makanan2 yg ade. tapi mahei. uhuk! if order room service kat hotel, mahal beberapa ringgit je dari rege makanan kat sini. korang bayangla sendiri berapa rege dia..


 Otak..otak...*kene baca lenggok cam dalam cite Zombie kg pisang ye*

makanan yg wajib ade kat johor la ni...:-)


 oppss..cam lidah lah rupa dia..ehehe tapi sedapppp!


 Satey..sedap jugak


 laki aku order ni. ala2 beef steak. wif black pepper sauce. tapi rupa je lawa. rasa hampeh! wuwuwuwu...


 mine. Nasi goreng maharaja. hahahha..
tak kena langsung ngan tekak aku weh. laki aku yg perabih. hadoi..banyak sgt menu. sampai aku leh lak terpilih ngan menu yg hampeh nih. aku tengok org lain semua berselera makan..sure makanan depa tu bes2 kan??? grrrrrrr

ha..kene ade air. kang tercokik lak kang 


suasana kat dalam Banafee Village..
mmg okla..selesa..ade byk stall kecik2 kat tepi kedai. Ade Murtabak Banafee, Ayam Penyet Benafee n macam2 lagi la..yg pasti end of Benafee....ngeee


mamat ngah maman nasi himpit yg ade ngan satey wif skit2 satey ayam...sbb maknan2 lain seme pedas..



Nila dari luar...Banafee Village. Kat kedai ni mmg besla if nak lepak ramai2..sbb ade hut kecik2 kat luor kedai. kira smooking area okla tu. if bawak anak2 kecik better kat dalam la..lagi selesa. And then ade pondok2 kecik dia buat tinggi. cam kunun2 duk ateh  pokok. huhu.

ok..nnti entri ke-3. if aku buat sekali harung kang muak lak baca n nengok gambor...:-)


7 comments:

chugie said...

bestnye ke johor.. sy x pernah lg sampai ke sana!

cik puan akish said...

mek!!!awat tak roger2???

kalo tak bole kite bersua muka..=)

umialya said...

makan besar ye rose.. kalu rafiq dpt makan smua tu kan sonok!!, tgu le dia besar sikit

Dee said...

thx buat entry gi johor..kalo dee gi sana..taulah nak terjah mana..hehehe..

mamalieyna said...

minggu depan kite nk balik johor..lalala..balik kg da..hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

chugie,
bess..ade byk tempat makan menarik tau. kita pn baru 2 kali g. hehe

akish,
lorr..mu duk johor ke? if tau leh roger2..takpe2..if ikut somi den g JB..kite roger2 ye..:-)

kak tini,
tula. if boleh dia nak semua. tapi pedas2..tunggu besar kang leh la makan pedas2 tu..ehehe

kak dee,
nnti akak sms je sy. suami sy byk tau tempat bes. cuma tak sempat nak bawk g semua..2 ari je kat johor. hehe

iena,
hoho..umah MIL ye..:-)

~~*Lady Salwa*~~ said...

dalam banyak2 menu tu terliur tengok satay...

ni la masalah org yg tengah puasa... nampak makanan, semuanya terliur... hehe