Thursday, December 30, 2010

Pemenangnye ialah..Zai Kulim..


haaa...pencapture terbaik wok di abad ini..sape lagi Zai Kulim la..tukang joint contest & GA tegar...eheheheh...

nnti zai email detail ke email sy ya..

zai dah wat posting khas.. Pencapture 40000

nama, alamat & no. telefon

roslina.muhamad@gmail.com

tahniah zai!

Simple GA: Siapakah pengunjung ke 40 K itu?

Salam,

ok as mentioned..aku akan wat GA simple..sape tangkas dia dapat satu gelang...

so akan ade lagi baki 4 gelang..ehehe..nnti nak pikir camno cara nak bagi kat korang semua..

sape dapat capture Unique Visitor ke 40000 akan dapat gelang kristal sabah!

ini no. yg aku capture td...



teng teng teng.....skit je lagi tu..



gamba gelang leh tgk previous entry.


if ade yg dah "ter"capture tu..nanti wat posting ya..nnti den g chek..hehehehe



Yey..dah jumpe gerangan NURUL

Salam,

semalam ingat nak wat posting ni. tapi kenot..sebuk duk ralit ngan SKT..alhamdulillah siap suda...

upenye2 si NURUL tu ialah si Danial's Mom..selama ni dia guna Nick tu..aduyai..aku dah folo blog dia upenye....baru ku tahu ini hari itulah upenye si NURUL..

yg terharu tu..dia jd silent reader blog aku since pegnent lagi..baru2ni je dia tinggal komen kat sini..anak kami sebaya..:-) 




Nurul..den cilok gambor ni dari blog ekau..jgn mara nooo...


sape2 nak tahu sape NURUL...moh kite ke BLOG dier..ngeeeee


nak tahu ape adiahnye?



Gelang kristal dari sabah bah...kan aku penah janji dulu, somi aku otstesen ke sabah n pesan kat dia gelang2 ni...:-)

tapi bukan semua tu aku nak bagi NURUL... Salah satu la..
lagi 5 gelang tu aku nak bagi kepada pemenang bertuah..jeng jeng jeng...

nnti aku bagitau camno nak dapat gelang kristal sabah yg cantek2 ini ok...ade 5 ketul lagi..ngeee



Wednesday, December 29, 2010

Siapa gerangan Nurul? angkat tangan please

Salam,

aku perasan kan..ade seorang hamba Allah bernama NURUL yg selalu appear nama dia kat RECENT VISITORS kat tepi belah kiri nun..selalu singgah sini tapi tak pernah tinggal jejak..

sape gerangan NURUL ni ye? silala tinggal link..kat shout box ka..kat komen ka...eheheh....leh la den jenguk ke blog NURUL lak..ehhehe...




ehehhe..aku cut n paste sini..

Nurul, jgn lupe je tinggal jejak. nnti den kasi adiah...ngeeeeee


Tuesday, December 28, 2010

Bersalin Normal ke..Ikut tingkap ke..Sakit tetap sama..


Salam,


ari ni kelam kabut. Ade pendaftaran pelajar baru 2nd batch.

ok2..semalam borak2 ngan kak dee kat YM pasal ade org yg pandang pelik  dengan org yg bersalin ikut tingkap or C-zer..sbb kak dee, dua org anak dia tu semua c-zer.

tup2, semalam masa sembang2 kat bawah area umah aku, ade sorang mak cik or kakak la..dia wat muke terkojut bile den cakap bersalin operate. mcm2 soklan dia tanye nape nape nape. ehehe..n ade ke dia cakap..

"ooo senang la kamu ye..tak sakit bersalin"

rasa nak gelak guling2 je time tu..kikikikikik

zasss dalam kepala aku, kak dee pernah cakap even aku bersalin c-zer, tapi aku mampu menyusu badan anak aku sampai skang..dah nak masuk 1 tahun setengah.

nak aje aku tanye, akak nyusu badan anak akak ke 3 org tu? tapi aku tak sampai hati. sebab aku menyusu rafiq bkn utk mendabik dada. tapi ingin kembali kepada fitrah manusia yg makin lama makin diabaikan..memberi susu pada anak yg mana mmg hak dia..

alhamdulillah, even tak dpat merasa bersalin normal yg mana ade org cakap "tak perfect" if tak dpat bersalin normal..tapi aku rasa itu semua rezeki masing2..ade ke manusia perfect? aku set satu je..Allah tak bagi aku rezeki bersalin normal, tapi Allah bagi aku rezeki kut lain..iaitu air susu utk anak aku..syukur sgt2..

actually, utk yg tak pernah bersalin normal...sakit bersalin c-zer tetap sama..penjagaan selepas bersalin bagi aku n ikut pengalaman aku..sgt2 sakit! tp ade jugk yg tak sakit. mcm mamalieyna..ngeee...bertuah la mu mek na..:-P

tapikan, at least aku merasa jugakla hampir 10 jam sakit menunggu bukaan sentimeter demi sentimeter yg sgt menduga...tepat 3 cm, dan sudah sign borang utk amek 'hepidural' sbb contraction menggila, degup jantung anak lemah...meaning, baby disstress...tak sempat amek 'hepidural' terus disorong ke Operation Theater utk emergency operation! ape perasaan masa tu?? Hanya ALLAH yg tahu...ya hanya Allah.

see...pengalaman ibu2 bersalin berbeda-beda..usah dikate senang ke..susah ke..sakit ke..tak sakit ke..masing2 dpt bahagian masing2.

ape yang pasti...bersalin normal ke..bersalin ikut tingkap ke..sama saja. sakit tetap ada. cuma situasi berbeza.


titik.



kawan2..sy wat posting ni bkn sbb sy emo atau apa..cuma ingin berkongsi cerita. at least, takdela org ingat bersalin c-zer tu senang2 je kuor anak ikut tingkap n relax2...ehhehe...:-)


Monday, December 27, 2010

Aksi Rafiq masa kenduri


Salam,

dah ngah ari. haihhhhhh..cepat nauu masa berlalu. stresssss den!

okla buang kusut masai kat kepala hotak aku ni. layan gambor anak bujang aku sat..aksi mencuit hati ramai org masa kenduri semalam..

adui..senyum2 kambing aku bila ingat balik..kikikikikk..

dari jauh dia nampak ade budak kecik..then berlari2 ke sana..aku ingat dia nak g mana...


duduk mencangkung depan budak kecik tu..baru leh merangkak rasanya budak tu..kira baby lagi la kan..eheh

 dari jauh aku dengor.."ebiii...ebii...."
sambil cuit2 n senyum2 kat baby tu...
mak budak tu cam terpingga2..yela takut rafiq nak korek mata anak dia ke ape kan..ehheh

 last2..terus duduk bersila koooo...ahahahahha...masa ni ade org tertanye..."anak sape tu?..comelnyaa.."
adui..kelakor la mamat ni..


 last2 dah boring sbb baby tu cam tak kasi respon.dia bangun wat aksi tekan tubi la plak..kikikik


 rafiq cakap "yeyyyyy" 
yey ape ntah..hehehe

see..tak reti duk diam ini budak..merata dia tawaf..


okla tu je..ari ni ade byk keje. stress & mcm2 duk pikir dalam kepala ni..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

gambor2 kat atas guna camera cap ayam aku..zoom byk kali camtula..kaburrr je jadi..ehehhe 

Kenduri Kawen @ Kampar


Salam,

sebelum cite ni basi, baik aku tempek dulu..agagaga

semalam, g kenduri kawen kat kampor. Meriah la jugak majlis. Makanan pon boley tahan sedap. Tapi takde gulai kawah daging lembuuu...yela, mana nak sama ngan kenduri kat terengganu *tetibe rindu ganu* wuwuwuwuuuu..


 as usual. mamat yg tak sabar2 nak g jalan2..

 
 gambar bertiga yg disnap oleh ibu rafiq yg tak cukup inci..hua hua hua. nampak muka dia je lebey!


 atas pelamin anganku musnah



 anak2 buah hubby..anak abang dia. Sabrina & Hafiz




Da nak balik daaaaa....MIL, yop & yong bersalam2 ngan sedara mara..



next posting nak buh gambar rafiq yg sgt2 mencuit hati org yg dtg kenduri semalam..nnti aku tempek..nak kene buat kojo dulu naaaa...

Friday, December 24, 2010

Jumpa kwn blogger lagi


Salam, 

Lunch hour tadi, aku ke Kelana Jaya. Jumpe ngan Siti. Last jumpe siti masa open house kat umah dia masa raya puasa ari tu. Ni kali ke-4 jumpe dia.

sonot sangat sbb dah lama tak sembang2 ngan kawan pompuan. I mean, gurls talk! yela sini kan semua kumbang. Aku je pompuan. boring ya amat takde geng nak sembang2 cite2 pasai pompuan.

actually tujuan utama yg jumpe tu nak amek tu ha..valve utk pam manual avent aku. Dah jahanam. nak beli yg baru..tapi siti cakap takyah dia ade byk sebab pernah beli kat e-bay. So, dah ade org nak bagi tu..amek jela. rezeki jgn ditolak. iye dak? ngeee


 inila siti...dulu2 dia rajin hapdet blog. tapi skang dia cakap takde mood lagi utk berblogging. Lagi suke menempek kat FB katenye..:-)

 Kami lunch kat Tasik..tepi stadium kelana jaya.
sedap2 makanan dia. thanx siti bawak kite g sana..


 ha inila benda alahnye..siti bagi 2
utk pengguna pam manual avent, skang ni valve yg bentuk bulat cam kipas tu..dah takde tau spare part camtu kat pasaran. Avent dah tukor yg baru..yg belah kiri tu ha.


almost 4 oz..alhamdulillah...dah nak masuk 1 tahun setengah dah anak aku upenye..tik tok tik tok..cepat nau masa berlalu...:-)



pic rafiq masa umur 3 bulan lebey.


merry chtristmas utk semua yg merayakannya....
happy weekend!! 


Rafiq Demam Lagi



Salam,

Rafiq demam lagikkkk...jangkit abah dia la ni kottt...

tapi pagi tadi dah ok banyak....cuma terkilan skit ngan pengasuh rafiq. semalam rafiq dah ade tanda2 demam & aku dah pesan suh bagi ubat.

petang semalam masa amek, badan rafiq dedar lagi..bila tanye.."ade bagi ubat demam tak?"..mamact jawab, "rafiq tak demam. jd akak tak bagila"

menyirap tol laaa..aku mmg sgt2 particular bab2 ni..nak2 lagi anak demam. badan dedar2 pon aku kira WAJIB bagi ubat..
if tak..dia melaratttttt.....*sigh*

kalau demam..aku rindu saat rafiq senyum...gelak2....haihhhhh...

takde mood nak berblog. aku kene keje gak arini. banyak kojoooooooo!

sian anak ibu kene tinggal ngan pengasuh..nak buek camno. dah nama pon ibu bekerja...kenela berkorban..mintak2 balik kang tak demam dah sbb mlm ni nk balik perak. esok ade kenduri kat kampar. 

titik.

Thursday, December 23, 2010

Birthday Alifah Ilyana

Salam,

semalam 22 disember genap umor alifah ilyana 2 tahun..anak kakak aku..sebab jatuh hari keje, so kami wat makan2 kecik2 je..


layan gambor jela ye. Den byk kojo..



 Birthday gurl..

 cubaan memeluk kak yana....tapi kak yana nak nanges..wuwuwuwuuu




 Rafiq bukan menggatal ye...tapi sgt2 sporting bila aku suruh peluk kakak...dia pon cepat2 peluk kakak..sweet sgt..:-)


 Alifah Ilyana & Emilya Zulaikha
baju mereka berdua ni aku beli masa sale metrojaya. aku kan giler tgk baju budak gurl..suke sgt2...:-) 

 takde masak ape pon..just wat makn2 same2 kami je..goreng nugget, samosa, karipap & aku belikan satey..kuah & satey sedap menjilat kuku. makan sambil minum teh O suam2 kuku..mantop!


 Cute kan? hehehhe



daaaa....



harini jiwa aku rasa kosong..
badan di ofis..tapi jiwa ntah kemana...*sigh*

Wednesday, December 22, 2010

Bunga Sekuntum..ngeeee


Salam,

dah agak basi kejadian ni. tapi takpelah. aku tempek gak utk kenangan..

pendaftaran pelajar baru e-pjj kemasukkan 2011 on 12 disember lepas..

layanzzzzz







 
amek gambar for kad pelajar a.k.a kad pintar

serah fail pelajar..

our bos..masa tu dia jd pemangku Pengarah..tu kene berucap as wakil Pengarah


ikrar

bersurai...

susun borang daftar subjek ikut program. ramai siot. rasa nak patah tulang den berdiri nak shorting..pengambilan tahun ni dekat2 1k org pelajar...

 

geng ofis yg sengal..hehehe









eh ape kaitan gambar2 ni ngan tajuk??

eheheh..tengokla seme gambar2 yg aku ade bersama2 geng ofis aku....berapa kuntum bunga ade?? aku sorang je kan??? ehhehe boring weeehhh....tapi takpelah..depa ni mmg kepala giler2..so takdela rasa tertekan sgt..cuma bila nak bersembang kongsi cite masalah. takde geng..if nak jd giler2..leh la join depa..ehehehe...



daaa abesss.......



msa ari pendaftaran, ade org tanye "eh nape tak pakai baju urup N?" pastu aku selak la baju..nah amek N besor.takkan aku nak sentengkan tudung untuk tunjuk N n t***k? sabar jela!

"N" for never give up!