Monday, November 22, 2010

Anak bujangku Demam, Batuk, Selsema..Full Package

Salam,

Rafiq demam semalam. Dah lama tak demam budak ni..tak silap aku, if ikut rekod spital, last visit bulan Mei..tapi ade sekali lagi rasanya dia demam..tapi masa tu aku g Klinik Kanak2 Adek..masa tu bulan Jun..dah lama jugakla kan rafiq tak demam....cuma selsema tu mmg adela beberapa kali antara bulan2 tu..

Pagi semalam, bangun tido dia dah start bersin2..tapi aku plak gatei ajak dia g pasar pagi kat stadium shah alam semalam..ngan panas2nye..dah melarat2 la plak kan..huhuhu..salah ibu la ni..uwaaa. Pastu abah plak ajak g ofis..ha amek..2 X 5 la ngan abah n ibu..wakakakkaka




Kat spital...demam ke idak budak ni? berlari tawaf kat lobi spital..weekekke..
ngan idung berhingus jernih nye... 
actually rendah je suhu demam dia..37.5 je..cuma aku amek langkah berjaga2..takmo melarat2..kang aku lak kene EL. 



"Ohhh..No Drugs please!"



"Oooo..rasa dia cedap ye ibu..ok2..rafiq nak la..ngeeee.."



Tido awai malam tadi..ciann anak ibu tu...


oh ya, rafiq dah 11.8 kg. hantap..hantap!


potpetmekrose:
1)pagi2 lagi abah dah masak nasi goreng utk bekal anak bujang dia sebelum pegi johor..thanx abang tlg masak..kang ptg balik dari umah mamact, cari2 abah la tu si rafiq ni..haihh...mmg anak abah betui!
2) Alhamdulillah...demam rafiq dah kebah. Cuma ada batuk skit2. harap2 tak melarat lah. 

15 comments:

Ena said...

cian pulak tengok gambo yg last tu rose.. huhu..

nasib baik tak susah nak makang ubat kan..

LYaFRINA said...

sama la dgn asya rose..
asalnya just demam ajer.. dar sblum raya baru ni lg.. tp start kelmarin dh berjangkit selsema+batuk dr sepupu dia.. semlm x tdo, asyik muntah2 jer.. risau kan bila ank sakit..

apa2 pun take care yer & to rafiq , get well soon dear.

MrS. F!zA said...

alahai gmbr demam last tu nmpk sgt rupa demam..sian kalo ank demam.. anak demam mak merana.. kalo fiza la..huhu

get well soon rafiq!!

lydzar said...

get well soon rafiq..takpa demam sekali sekala nk kuatkan badan rafiq kan..

lgpon rafiq kan minum susu ibu, ofkos cepat baik :D

Fieza79 said...

hamboi demam2 pon masih sebok bertawaf si Rafiq ni...hehee

bagus la sng mkn ubat kan...

Amy Syaquena said...

salam..

sianya dia , semoga cepat sembuh ye

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

la siannya anak bujang rose tak sihat hope cepat sembuh k suka makan ubat ek senang je tak payah paksa2...tak sihat tapi tetap aktif jugak

NM02 said...

musim kot skang ni ek? kami sekeluarga pun baru baik demam. nway, take care utk rose sekeluarga.

acik mimie said...

boleh geng dgn acik mimie ni ..
samala kita .. acik mimie pon demam batuk selsema .. harap2 tak menjangkit anak2 ...

mamalieyna said...

aloor cian rafiq..tp elok lak nak minum ubat eh..arif makin susah la skrg..huhu..mamam ubat cepat la baik ni..!

ooh cian anak abah, abah tinggal..huhu..

Izan Ishak said...

moga rafiq cepat sembuh ye sayang. anak2 izan pun sama...dok berhingus je tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

all,
thanx..rafiq pon dah makin sihat tu..alhamdulillah...

td call pengasuh
mamact cakap demam dah takde..
cuma risau kang malam demam dtg balik je..

firahadifa said...

my hero pon demam gak.. now da musim demam...

chugie said...

sian die.. get well soon ya!

Dee said...

get well soon..mat rafiq..