Friday, November 12, 2010

OOO ini keje kome berdua ye?

Salam

Tadi aku transfer gambar2 aku amek  mlm td dari memory card kamera aku..then aku terperasan satu gambar...sangatla terkejut den....

Oooo patutla sonot sangat korang berdua conteng2 ye..upenye ini keje kome ye..

skang ni rafiq suka menconteng..pegang pen pon aku tengok dah makin ok..berbanding mula2 dulu ..pegang pen pon cam nak cucuk mata sendiri..hehe..

semalam rafiq merengk2 mintak aku amek kertas utk conteng2..so, layan ajela kan sambil tgk Amazing race asia....dia amek kertas2 yg pernah dia conteng depan aku..biasa dia buat aktiviti conteng2 ngan abah dia whilst aku wat keje rumah..



dah makin pandai pegang pen..cuma aku geram tu, bila kasi pen kat tangan kanan, cepat2 tukar ke tangan kiri..takpe, slow2 ajar agar dia nak pegang belah kanan nanti..


ok2..ape yg aku terkejut tu?

ha ni kat bwah ha..aku terjumpa 2 ayat takleh blah..keje sape lagi? si abahnye laaaa..


 "ibu bulat" *amboi amboiiii...


abah hensem *ewah ewahhhhh*



aduiii...nak gugur jantung den bacer....sabar sajela..

okla..happy weekend..XoXo!


potpetmekrose: 
if suami aku tgk ni sure dia terkejut gelak mengekek2..adehhh 



20 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

o...rafiq melukis & menulis ek...bagus2 tecik2 lagi dah ada minat

chugie said...

bagusnye die dh pandai menconteng.. budak bijak ni!

part ibu bulat tu, memang kelako!

Cik Andam Hazlina said...

apa la yg bulat tu ye bu.. wakakakka...

Cik Puan*PIE said...

hahaha...gile lawak rose. samalah ngn somi den..depan ank2 dia kate den yang gemoks..walhal dia nye perot dekat 9bln xkuar2 ank2 lg..ekekek

mamaaerish@eb said...

aerish dh siap conteng dinding dh ros... hu3...

camner kiter nk wat nih eh?.. hmmmmm

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

anje,
dia ade 2 biji buku kesayangan yg dibawak kehulu ke hilir, nnti org buh sini jugak hehe

chugie,
dia nak sgt wat benda tu..sonot betul..hahaha ibu dia mmg bulat pong.wekke

hazlina,
wekekkeke...semua2 bulat la..ahahah

haja,
hahaha..dia syik cakap bulat. bila kita nak diet dia ckp jgnnnti susu takde..haih mcm2..ahahah samela ja..somi den pon bila la nak ebrsalin tu..akakak

kak eb,
kene beli cat yg leh basuh tu..conteng2 leh lap balik.ahahah tak pon tempek kertas kat dinding..then tukor bila dah penuh..ngee

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rahsia si abah terbongkar... hehe

Ok la tu rose kalau dia nak menulis tangan kiri... bukan ke kalau tulis tangan kiri dia guna otak kanan... orang kata kalau tangan kidal ni kreatif...

acik mimie said...

boleh geng dgn abg danial nih ...
menulis tangan kiri ....

lydzar said...

rose kena ajar rafiq tulis 'ibu cantik'

wahida said...

hahaha...klaka la bapak si rafiq ni...sempat mengenakan ibu rafiq....x baik tau...

hajarus said...

hehehe... sempat lagi bp rafiq nyakat ibu rafiq ni ekkk...

Hanis Azla said...

gurau2 manjalah tu.. so sweet..

Ieza said...

hahaahaa..nampak lak rose yek...

umialya said...

rose
faham2 je le, dia suh berdiet le tu. kui3..

bagusnya rafiq, tunjuk minat menulis

umialya said...

rose
faham2 je le, dia suh berdiet le tu. kui3..

bagusnya rafiq, tunjuk minat menulis

rynas said...

pandai rafiq pegang pensel yer..hehhehe gurau2 manja tuh

Ena said...

ehehehhe..

k la tu... permulaan yg bagus tu namanya.. bakal kidal kot rafiq tu tapi irfan dulu pun cenggitu.. skrg dah guna tangan kanan..

amboi2 si abah rafiq tu.. kemain lg yekk.. ekekkeke

mama_umar_maryam said...

hahahaha,tula keje 2 banak tu ye..sabo je lah

**sHiKinn** said...

hahhaha..klakar la..

SuNsuRiA said...

Wa.. Rafiq da pandai tulis2.. lukis2... tangan kidal lak tu... org ckp tangan kidal kreatif n bijak... ;))