Friday, November 26, 2010

i-city shah alam di siang hari


Salam,

rasa cam itik pulang petang lak. petang2 baru nak wat posting. kui

ok2..aritu kami tetibe je rasa nak p I-city siang2 buter..ahhha..saje2 jela nak tgk camno upe disiang hari..tapi tak sempat nak snap2 byk2 lagi si rafiq buat projek lak..abis satu kete bau musyuk. ish kacau tol la mamat tuh..projek ape? lu pikir la sendiri. ngeh2

so ini ajela gambor2 yg sempat den snap2..

ada banyak lagi construction yg tengah berjalan..tatau la depa nak wat ape..yg pasti cam cacak2 tiang..*ape punye penerangan daa mek rose weh* huhuhu



 ini model cilik mane tatau. tiap kali nak amek gambor. kepala senget sebelah n kepit kepala kat bahu..wakakakak..


haa...yg ni baru ok..nampak mamat ni tenyum

actually, rusa & snowman kat atas ni arca lama...yg baru ade kat depan..kat entrance..dulu2 arca ni kat depan umah salji.  


mmg sah la ni anak abah. jeling manja kat abah..kui


 sesungguhnye..dragon ball ade 7 biji...LOL!


 Close up skit..OOoooo camni upenye rupe ko di siang ari ye..uhuhu


tuuu umah den..dlam bulat merah..dokek ajo..ari2 nampak..mlm2 lagi la lawa..berderet kilauan lampu..


lepas ni aku nak g siang lagi sbb free of casss je nak masuk. hahahha.ade ke? tak nampak lampu2 wehh..huhuhu..

IF memalam kene bayor RM10 per car..dulu2 free je dik non..aku pernah wat entry ni i-city Shah Alam dulu..masa tu i-city baru bukak..tapi tak banyak lagi la arca2 n patung2 kat dalam tu....yg terbaru, patung santa klaus & the geng..tapi sayang, takleh nak amek gambar kat situ sbb depa pagarkan..hampess..

okla..daa...happy weekend!! XoXo!

20 comments:

Fieza79 said...

ooo..doket jo...haishh mlm tu kami p jenuh memikir mana nk tido..kalu tau umah rose kat situ mesti dh g tumpangg..hehee..

best no ari2 leh nmpk view mlm2..

lydzar said...

kalau siang, lampu pon padam..yg ada hanya arca2 kesepian je chewah!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak fieza, tula if tau leh la singgah umah den..eheeh

lydzar,
wekkeke..betui2..

Ena said...

maaa aihhhh!! dokekkk nyoooo.. jalan kaki pun boleh yeh? hihi..

tu la skrg dah RM10 per car.. mrmm.. bila la nak sampai lg..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..buleh..tp kene langkah highway dulu la..umah den seberang highway..ehheh

Ieza said...

dekat sangat lar yek...nk gi umah ieza pn nampaknya dekat juga lar ni...

chugie said...

siang2 pun jadi ye?

zue @ annaleeya said...

siang2 dok la lawa sgt kan... klu mlm baru lawo berkilau2...

acik mimie said...

dekat je dgn umah mu cik rose ...
view chanteksss je malam2 ye ...

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam rose(",)
waa..dekat je umah dia ngan iCity..best la rafiq tgk ikut tingkap je..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ieza,
duk mana? dekat ye kite ehhehe

chugie,
hahaha...biasala wat keje tak betul sekali skala..wakkka

kak zue,
betuiiii...

mimie,
kalau jalan nak kuar rumah baru nampk..duk dalam umah tak nmpk eheh

ayu,
salam ayu..takleh tgk melalui tingkap..kene kuor dulu baru nampak..if dari umah nmpk sisi aje..ehehe

wahida said...

uik...bestnyer dekat je ngan umah...

MrS. F!zA said...
This comment has been removed by the author.
MrS. F!zA said...

plan nk p jgk ni haitu p siang ja..hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
malam baru cantik ict tu

Ieza said...

ieza duk kt puncak alam jer...dalam setengah jam sampai lar i-city tu..x jauh kn...he3

ieza taq rose yek tuk join contest ni...berminat sila2 lar..

http://masidaman.blogspot.com/2010/11/contest-kids-and-baby-photo-contest.html

ana said...

mak aih dktnye umah...hari2 dinner kat ict pun boleh nie...hahahahaha

So Shy Lady said...

belum smpai lg...ada 1 x tu tringin nk pegi tp jem beno. trus cancel

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

elok beno la rose bli umah area situ, haah.. leh i pi lojing umah rose kl ke i-city!! hihihi..
lom berpeluang lg jejak kaki kat sana.. hhuhuuh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahida,
kang mai sini leh la singgah ehehe

fiza,
tau2..pernah tgk kat blog fiza..eheh

brutalsolo,
iye betulll...:-)

ieza,
oooo..tak jauh mana la kiter..ehehe
ok2..nnti sy amek tag tu ye..tq :-)

ana,
bahahahah...pokai la den..ngee

so shy lady,
yezzza..mmg jem.if nak pegi kene solat siap2 kat mana2 surau terdekat ngn i-city..then terus pegi once lampu dah nyala..eheh

leily,
kita menyewa je..tak mampu lagi nak beli umah ..eheheh..
buleh aje nak lojing sini..nnti calling2..:-)