Tuesday, November 16, 2010

Makan Ikan Fish



salam,

ahahahha..teringat lagi anak buah aku si naim, masa kecik2 if tanye "naim makan ape?" dia sure jawab makan ikan fish...uhuhu
so, kene ati2 ajar rafiq pas ni..jgn plak dia duk cakap ikan fish 2 patah sekali harung..ngeee

ok2...weekend baru ni kami jenjalan ke the curve..memule nak g IKEA pekene meat balls, tapi rasa nak makan benda lain plak..

round2 cuci mata, tengok Tony Roma's..ramai duk cakap Ribs dia sedap kan..so, cam terasa la nak nerai. aku cari logo halal *aku sgt cerewet okeh bab2 ni* nan hado plak aku nampak. Masuk dalam, waiter dah tunjuk tempat nak duduk..terpandang la aku bar penuh tersusun chantek botol2 air yg tak sepatutnye aku tengok...terus aku ajak suami aku kuar..sbb aku ingat pesan mak aku "masuk tempat yg sedia arak pon dah dikira berdosa walaupun kita tak minum.." 

ok2..kami gerak ke beberapa kedai..tengok Manhattan Fish Market..wow, cam bes je..terus masuk n as usual check logo halal..hahahahahah..ok yes, ade!

kami order ni..

this is strictly for 2 person..banyak giler okeh. ade ikan, calamary (sotong), oyster, udang, butter rice. Sangat2 sedap..RM49.90
gambar air aku tak snap. Lapor sampai lupa nak snap side dishes..eheh


 
 Kenyang perot hati pon senang...nak2 lagi anak bujangku..eheheh sonot kan main..:-)

 

  

Mmmmmcak! ceeeeee kata rafiq (chesee)


ok, mmm cak ye mamat? nnti siapla..kamu akan nangis sekuat hati..nak tahu mamat ni takutkan apa? next posting k...:-)




potpetmekrose: 
skang aku malas giler nak edit gambor..hahaha. amek je terus dari kamera. 

 

14 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

adeh, berkeriut pewot ai tengok gambo makanang ni...

macam best je... bila tah nak pi terai... hehe

Dilla Ady said...

halamakkk beznye tgk food yg rose order kt mnhattn nih...

bile la nk merasa ke sana..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

saje je rose ni bagi kiter terliur pagi2 dah la tak sarapan, lapo tengok lauk tu.

Ena said...

humaiahhhh!!
sedapnya nampak...

teringin pulak rasanya.. eheheh..

rose, kalo tak silap ena meatballs kat Ikea tu lom disahkan halal.. ena pernah baca sebelum nie tapi dah lupa kat mana.. tu pasai la ena lom sekali pun cuba menu tu walaupun dok kata sedap.. yerla kalo dah tersusun camtu was2 gak nak makan kan.. so, tak yah la kan.. tapi tak tau la status sampai la nie.. mungkin dah halal tak tau la pulak..

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam~
sedapnye..sy ni dahla penggemar ikan..
selamat hari raya aidiladha..(",)

wahida said...

food kat manhattan mmg x pernah mengecewakan...mmg sumer sedap belaka....

lydzar said...

i love fish manhattan too..tp tak penah lg la try menu rm49.90 nih..

Dee said...

dah lama k dee x gi mkn kt fish manhattan..tgk udang berderet tu yg terliur..

chugie said...

huhu.. ramai posting pasal pasar ikan ni.. den plak dh lama x ke sana.. bestnye kalau dpt makan!

mamalieyna said...

sengggih je rafiq ni..tomei! haaaih apa yg si mamat tu takutkan tu..

Hanis Azla said...

alamak megancam sgt.. dh terliur dh ni.. sedapnya ikan fish tu..ha..ha.. comelnya rafiq..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sal,
adeh..sori makyong ngeee

dilla,
bes..moh cuba..eheh

anje,
hahaha...sila terliur. :D

ena,
ye ke? alamak. kene elakkan la lepas ni. if dengar benda2 tak enak camtu better elak kan? sbb nak makan ni nak kasi susu kat rafiq..kang termakanbenda tak halal. mmg haruuuuuu
pasal ikea tu, kene siasat ni.thanx mek na..

ayu,
salam..ye ke? bess sila cuber..:-)
salam aidiladha juga utk ayu..:-)

wahida,
ye betulll..sy sokong!

lydzar,
leh cuba..lehrasa mcm2 benda dalam dulang tu..hehe

kak dee,
udang tu en suami je makan. sbb sy duk pulun calamary..wekke

chugie,
leh la cuba if terasa nak makan kang kempunan lak..wkekek

iena,
ha tgk posting baru ok..eheh

hanis,
tula dia nye.ikan fish..wekkek

Cik Puan*PIE said...

mak oiii makanan mek rose...sedap sgt gupenye tu..nnt nk ajak hubby ngedates la..

Ieza said...

nampak sedap menu tu..harga boleh tahan yer..

suka tengok pic rosa ngan rafiq tu...muka sama..