Thursday, November 11, 2010

Rafiq Vs Rabbit

Salam,

Ahaks. Rafiq vs Rabbit. Dekat2 je nama..wekekke

Last weekend, cuti panjang kan..so ahadnye tu, lepas kenduri aku tak kemana..just lepak2 ngan rafiq kat umah sambil wat keje2 umah yg masih ade..en suami g opis..ade korje..*bangla pon reti cuti ari ahad kan?* kui

Al kesohnye...petangnye tu..bwk rafiq g taman menan..sonot dia sbb ari minggu mmg ramai bebudak g taman menan.

Rafiq selalunye kene kacau..ingat tak aku cite pasal dia kene gigit tempoh hari ari kat posting Nie?

haa..tu la bahana kene kacau n usik2 ngan budak2..sudahnye, rafiq cam rimass kat taman menan tu..sampaila ade jiran aku yg bela arnab bawak turun arnab dia utk lepas n kasi arnab makan rumput2 hijau....

Aku bawk g tengok..sudahnye rafiq lari geli..wekekekke....actually rafiq mmg peggeli..terutama anak patung bear yg besar2....pastu anak patung yg ade bunyik pon dia takut..

sbb tu dia hanya sayang anak patung dia bernama Totis tu je..tu je satu2nye menan berbulu dia sker..dari dia kecik sampai laaaaaaani. Sape totis? meh baca SINI..hehehe

ok2..jom tengok gambor..

 mat rafiq sokmo kene kacau..sudahnye tergaruk2 kepala dia..heheheh..nak main pon susah...nama budak yg nak cium rafiq tu..Yusuf. comel sangat2..:-)



Tula tuan arnab. Baju comot sbb tu baju berkebun..rajin dia tu.
see, rafiq tgk dari jauh je..wheheh



 Bila pakcik Jas bagi kat dia..larikkkkkkkk....penggeli sunggoh!




 Sampai terkatup2 mata sbb nak lari dari arnab..padahal jauh lagi tuuuuu...wekkekeke



Ha..sudahnye dah mcm askar anak aku ni..tercegat kat situ..hahaha..




potpetmekrose: 
besnye..skang ni abah rafiq dah jarang pegi Johor..lega skit rasa ..:-)

13 comments:

Melor said...

comel la rafiq tu. geram tau

Ena said...

hehehe..
kelakar lak rafiq nie..
cam anak dara lak geli yeh!.. heheh..

...etiey erywan♥ said...

ahahha...ishh jauhlah rafiq dgn rabbit. sama cute betul lah... hihi... rafiq besar2 nak jadi askar ker?

Fieza79 said...

comel ahh Rafiq...kelakar pulak tgk dia kat situ...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kusyuk rafiq tengok cat tu ek...kalo balqis memang suka cat tapi takut nak pegang...

LYaFRINA said...

rafiq sbnarnya teruja tu...
cuma geli2 jer.. nanti dh besr msti berani pegang nyer

mamalieyna said...

hikhik...mamat ni penggeli arnab ghupenyee...ngeee..pepun comellah dia! ^_^

Liyana said...

Aloh comelnye.. teringat arnab kami yang mati bulan lepas..

ana said...

teringat cete Mat Bunga semalam...badan sasa tapi takut lipas. rafiq dh besar jgn takut rabbit ye..nnti x macho. ahaks!

Dilla Ady said...

la..patut tak leh geli tau..

patut kena suke..kan chumel tuh..

agaknye rafiq takut kena gigit kot..hihi

wahida said...

alalalala....kan dah tercegat je tu...meh auntie peluk rafiq....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

melor,
gigit dier..hehe

ena,
hahaha..jgn dah besor kekal camtu udoh..

etiey,
wekkekeke..jauh eh? whehehe

fieza,
tula ..penakut namanye..ehe

anje,
dia nak pegang tp dia geli..ntah apo2..larik jauh2..aahha

lya,
betulll....dia geli

iena,
hahaha..si arip lak geli rumput eh..ehehhe

lyana,
arnab mmg jenis cepat mati kan..susah gak tu..bela kucing la lyana..ehhe

ana,
wekekke..mintak2 jauh la sampai besor camtu..wekke

dilla,
dia mmg geli benda2 ade bulu ehehe

wahida,
*hug hug* ehehhe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... biasa la budak2...

faris suka rabbit... teringin nak bela. tapi kat kuarters sini tak leh bela binatang la pulak...

**bila la nak leh dok umah sendiri ni... nak bela rabbit... (tetiba je...)