Friday, November 19, 2010

Cerita Raya Haji 2010

Salam,

camna cuti raya? aku biasa2 saja..yela, raya haji wat do u expect kan? lainla raya puasa..menyambut hari kemenangan..:-) tapi bagi org yg amek bahagian utk kurban or akikah surela lain kemerihannya kan?

boringla plak ari ni..ramai cuti
jalan pon lengang je...:-)

on hari raya tu ingat nak amek gambar bertiga la kan sbb raya puasa ari tu pon takde..tup2 mmg takde rezeki..

sbb ape?

huhuhuhu..sbb masa g beraya kat umah onyang rafiq, leh plak si rafiq tu yak byk sampai bocor n kene baju melayu...grrrrrrr...

mmg frust nonggeng aku tau..:-(( 

ni jela gambor sempat aku snap..gambor aku or gambor kami bertiga nan hado!




gambor depa je ade yg sedondon....uhuhu..ni sebelum bertolak g umah onyang..kat air kuning


inila budaknye..dah sampai umah onyang leh lak dia yak tanpa signal sampai bocoq..biasa dia akan merengek2 sbb tak selesa..haihhhh..nak wat camno..mmg takde rezeki nak bergambor bertiga..sob sob sob

21 comments:

Izan Ishak said...

izan pun raya kali ni baru dapat gambar full set satu famili 6 beranak. kalau tak sblm ni masa raya puasa, sorang takmo bergambar sbb merajuk...

**takpelah mekrose...boleh je pi studio ke outdoor fotoshoot ke. lagi best kan!

acik mimie said...

acik rose ..
balik rumah onyang kat air kuning ??? dekat dah dengan rumah opah acik mimie ... changkat jering ...

umialya said...

org tua kate brgmbar ber 3 x leh, betul ke??

apa2pn rafiq tetap kiut, suka tengok senyumannya, seiras Rose

lydzar said...

rafiq saje hint ibu suruh amek photoshoot khas utk raya laaa.. :D

[-suziey-] said...

haahahaha sabo jek..yak smpai bocor ek...sakit perut mkn rendang byk kot:p

mamalieyna said...

huhu...ala rose..pakai je sedondon dihari bukan raya! org taktau pun..ngee..

Salam aidiladha! lengang betul jln hari ni kan..

weei napenye rafiq..cakit pewutt ke, beaaak bleh tembus ni..hehe..

So Shy Lady said...

hehe hero yak byk mesti sbab tlebih mkn lontong nih..

Dee said...

dee pun x sempat bergambar sekeluarga..yelah..si ayah dh busy pegi tlg org qurban..hehehe..

Dilla Ady said...

dilla takde pun bergambar di hari raye haji..huhu..

raye pun cam tak raye jek...

chugie said...

nan hado jugak ke? xpe.. next year ade lagi insyaallah!

wahida said...

saya pun x de gambar sefamily...bohsannyer....

Amy Syaquena said...

salam..

amy x sempat pun nak bergambar di raya haji cume dapat snap time korban je..

Ena said...

ena pun tak snap gambo aya haji kali ni.. huhu..

Fieza79 said...

kfieza pon tk snap pon gambo raya aji...cndid je sesama anak2 sedara..hurmm..

Hanis Azla said...

comelnya.. sama ajer melentok mcm ayah dia.. pandai betul rafiq pose..

aLyNnZ said...

tema biru yer kali nie rose..alahai ciannyer..alin pic raya hr tu xdpt amik ber3..tp raya haji ni dpt tp gitu2 ajer..

anak dah besar nie payah sket nak bergambo..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

izan,
ha..okla tu. at least de gak kenangan raya utk 2010. outdoor eh?ngeeee..akan difikirkan..:D

mimie,
ya ka..ha la dekat sngat la dengan changkat jering..nak2 lagi sknag ade shorcut tu..

kak tini,
heheh..ade gak dengor..tapi nak jugak nak jugak..yela, kami baru bertiga..kang kene tunggu berempat la ni ye kak..hehehe

lydzar,
adeh..nnti difikirkan..ngee

suzie,
ahahah..tak..sbb mlm tu sy bagi dia makan sayur byk sgt..brokoli n carrot..tu melepas ngan lawasnye..wakakka

iena,
ahahha..ingat nak wat camtu gak..tapi takde masa free lagi ni..ehehe..tula tajam benor sampai tembus..wakakka

shy lady,
hahaha..dia mkn sayur byk sgt..wekekke

kak dee,
bagusla suami akak tu..:-)

dilla,
ala..cian......uhuhuh
sama2la kesian kan..ehehhe

chugie,
aminnnnnn

wahida,
bohsan kan? aiyakkkk

amy,
kita lak mmg takut nk tgk org sembelih lembu..larikkkk

ena,
mek na pong ke? adehhh

fieza,
teruja sgt la tu kan jumpe reramai sampai lupa byk benda..wekekke

hanis azla,
hehehe..anak sapala tu eh? wekkek

alynnz,
kita lak bkn sbb susah nak bergambar sbb anak kecik..tapi si rafiq tu yak..abis baju melayu dia..uhuhuhu

mama_umar_maryam said...

raye aji lepas aku smpt amik gamba lembu qiqah umar je,heheheh

ana said...

ana pun xde amik gmbr se'family'...takpe raya aji je

UnGu VioLet said...

slm aidiladha kak.. alahaiii.. cian si budak cute yer.. saje dia nk bg hadiah kt ibu dia tue.. :)

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

ada jugak gambar raya haji...kmieja nan ado langsung gambar dipagi raya..hikhikhik