Monday, November 8, 2010

Cara Rafiq tido..


lagi kisah anak abah ni

aku pernah buh dalam blog pasal anak abah yg sorang ni..leh baca kat entry >>> ANAK ABAH

dari kecik sampai hari ni, anak abah ni suuuuka sgt tido atas riba abah dia

mmg betul la tu eh..tak salah lagi...Rafiq Anak Abah!

huhuhuhuh 


masa ni rafiq umur 3 bulan ++. Join abah tengok bola sampai tertido2..eheh



actually dah lama nak snap gambar dia tido atas riba abah dia ni..sabtu baru2 ni baru amek. weekend baru ni kan cuti panjang..berjalan ajela keje kami..masa ni kat umah abg aku kat Damansara..

kdg2 tu..senang sgt rafiq ni nak tido..janji ade salah seorang dari kami..ibu sibuk kat dapur or buat keje, dia tido ngan abah...



kdg2 pon..dia main sorang2 atas sofa or atas katil pon rafiq leh tido sorang2..terharu jugak aku..at least takdela semedang nak berkepit je..tapi, dia dah penat sgt2 je dia akan tertido sendiri..if tak, jgn harap..sure nak ngempeng dulu baru leh lena..ehehehe


yg ni kelakar..aku solat time tu..mula bunyi dia bercakap ngan totis.."tiss..tiss.." pastu bunyi tayar train dia tuh..treekkk trekkkk..tibe2 diam..lorr..tuan menan tido upenye..wekkeek gambar ni tak sedar ape dah..aku snap pon tak sedar dah..



haa..yg ni aku snap dia perasan...wekekke..terus celik mata tgk aku amek gambor sampai mulut cakap..."cheesseee..cheeseee.."


uhuhuhuhuhuh... rafiq...rafiq...:-)

19 comments:

Ena said...

anak abah ye rafiq.. nanti proceed lagi sorang anak ibu lak.. ngeeeeee..

ean sangat teringin la nak tengok anak2 camtu ngan abah depa.. tapi ummi jugak yg dicari.. huhu

maszmadi said...

hikhik cumel la rafiq todi atas riba abah.....

hm, senang la rose camtu kan, tenang jerk wat keje umah kan..

chugie said...

amboi.. memang anak abah betoi ye rafiq ni.. agaknye sedap kot tido atas riba abh tu..

lydzar said...

empuk riba abah ni..tu yg rafiq suka tu..

sama mcm ena, teringin nk tgk anak2 berkepit ngn papa dia, tp tak dapek lagi la sekarang ni. ketiak mama lagi wangi hihihihih

**sHiKinn** said...

tak aci ni kak..anak abah yer rafiq?cpt beranak lagi satu..br adil..sorang anak abah sorang anak ibu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Owh, anak abah ye... hehe

nanti gegirl lak anak ibu... :)

tu la, kalau letih sesangat memang senang je diorang tido sendiri...

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

bgsnyaaaa rafiq blh tido sendiri......very independent....
:)

wahida said...

sama macam anak saya si adik tu, kalau letih sgt dia akan tertdo anywhere...apa pun rafiq mmg comel sgt...

MrS. F!zA said...

bila tgk anak tido hati jadi sayu.. haishh begitu rupanya perasaan seorg ibu..

Dee said...

alahai..cutenya..mmg anak abahlah..sbb tu bila abah xde terasa giler kan..

Fieza79 said...

anak abah dah..anak ibu mana..? kena plan sorang lg buat jd anak ibu pulak...

boy biasa la rapat dn manja dgn abah...mcm tu la kan..

Cik Puan*PIE said...

dk ammar klau bngun tido dia mst nk cri kite tau..klau x, dia cembeng cri smpai kt luar blk. klau time dia tido, of coz la nk mngempeng aje...nk tgk dia sng tido pun, bila dia dh betol2 letih...tp stakat ni, blm penah tgk dia t'tido sndiri.mst nk mngempeng smbil tepok2, masok buai..

LYaFRINA said...

cheeseeeeee...

sama mcm asya, anak papa.. setiap masa nk dgn papa dia sokmo..

acik mimie said...

bagusnya rafiq ... pandai tido sendiri ... melyssa selagi tak 'ngempeng' selagi tu la tahan mata .. hehehe ....

Ibu Alia Kaiyisah said...

comel. siap sempat ckp cheesee lagi time ibu dia amek gambo. rafiq..rafiq..

ana said...

hahaha...siap leh terjaga ckp cheese yang tak tahan tu...mak dia mcm paparazi la...

shi3la said...

alahaii chomelnyer tido atas abahnyerr..mesti diyer manja sangat ngan abah diyer nie kann...

salam kenal

umialya said...

untung rafiq, setiap prjlnn hidupnye dirakam sbg kenangan disuatu hari nnt

Izan Ishak said...

izan teringat muhaimin masa kecik2 suka tido atas riba ayah. main dodoi2..pastu mesti tertido.

naufal n kembar ni takde rezki pun sbb ayah dah sibuk...huhu...

rose, baguih rafiq dah pandai tido sendiri..tp sayu plak bila tgh dia tertido gitu~ dah tak yah ngempeng ek~