Thursday, November 4, 2010

PERINGATAN MESRA: Gaji 10/11/2010


Salam & Selamat Pagi,


PERINGATAN MESRA ni ditujukan utk semua kakitangan kerajaan... 

Gaji 10 november wehhh...jgn buat2 luper nak berjimat cermat..

manela tahu kan..ada yg tak take note pasal gaji awal ni dan sedar2 dalam akaun tetiber ade duit lebih....rajin plak kang p atm nak cash out..wekekkeek


Biasala kan..bila ade perayaan je gaji sure diawalkan...2 perayaan serentak plak tu..Deepavali 5hb & Raya haji jatuh pada 17 november n nak2 plak dah nak cuti skolah..maybe ade yg nak buat persediaan awal..leh la guna duit tu..jgn plak gatei2 p shopping benda tak tentu hala..


peringatan mesra ini juga ditujukan utk aku...keh keh keh...*ye, den sedor diri* ngeeeee

25 comments:

Aleeya said...

huhuuu best2 sbb time tu tgh kursus kat sabah ..ley soping..aiseyyy tengok..dah tak hengatttt hehehehe

Ibu Alia Kaiyisah said...

yaaaa..

peringatan utk den jugak..

:p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak yaya,
kah kah kah....sabar kak..jgn rambang mate..nak2 lagi kat pasar filipinoo tuu aihhh rambang mata tgk kerongsang!

raihan,
wekkeke....tau takpe..:-P

Azfa said...

best nyer sapa yg keje gomen...tapi bahaya gak...kena beringat...

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, bagus mek rose bagi peringatan camtu...

betul tu, gaji yang masuk next week ni tak leh usik lagi selagi tak sampai tarikh 25hb... hehe

mamaaerish@eb said...

ahrap2 x terusik la... tapi...... ;p

lydzar said...

nk kena mintak siap2 allocation perbelanjaan utk bulan 12 kt hubby lah nampaknya..

Fieza79 said...

beshh nyaa...hehee swasta pon gaji awal gak...

gaji awal ni kena beringat...kang nnt clear sebelom smpai next gaji...melopongg..!

ita cutevirus said...

aduiihh... mek rose...
nape ingat kan??? adesss....

lylieiqmal said...

hahahiiii...
gaji awl...mesti abis awl kn...
tp next month pn gaji awl juga kn?
rase nye 18 hb kot...

sale...sale...sale....

rynas said...

wahh bestnya gaji awal...yg tak bestnya takut terpakai kan..kan..kan

Cik PUan Mr Shaiful.. said...

bestnya....selamat jimat cermat... kat opis ni if tak betoii2 hujung bulan tak da maknanya nak dapat gaji awal...if end of d month 35 pun...agak2nya masuk 35hb...kih kih kih

Cik Puan*PIE said...

mek rose..rindu banget sama kamu mek...bru koje selasa lps..anakanda sihat kew?ya..gaji awal mnyebabkan sgala2nya kena diuruskan awl..klau x, puas nk qada balik bayau hutang..hehe

Melor said...

sib baik melor ni srt klu tak mau lupa diri gak

Ena said...

eh! 10/11 ker? oh hoooo... tak check lagi tapi bagus gak rs dah bgtau awai nie.. kalo tak mesti ena wat entry dapat bonus.. wahahahahahha..

tq my pren.. :D

Suliana said...

haha.. terima kasih mengigatkan.. org lain beraya, kita pun beraya juga kan.. jimat cermat kena ada ;-)

Mummy Zara Sofea said...

heheh..betul2..

ana said...

ana klu gaji awal mesti ambil 25hb gak...takut terlari bajet klu amik awal!

Amy Syaquena said...

salam..

dah habis pun shopping baru nie huwaaaaa!!:(

mamalieyna said...

mek rose...ada bonus skali kah? hehe..bertanya bg pihak en suami..lalala.. ^_^

hajarus said...

hajar pun gaji awal.. harap2 xusik ler... tapiiii.... lalala...

Zaidah said...

kena berjimat....macam zai sure end of the monthlah gaji...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

azfa,
bes tak bes jugakla..cari bahana ade.wekekke

sal,
if takde mende urgent nak guna, better simpan la dulu smpai ujung bln.

kak eb,
haippp..jgn usik ya..wekkeke

lydzar,
itu sebaiknya

fieza,
eeeehhe tau takpe..

ita,
peringatan mesraaaaaa..ngeee

lylie,
kenot..bahaya tu
a;a awal gak..20hb disember..sbb krismas!

rynas,
bahaya woooo

cik puan mrs saiful,
ye ke?? sian la pulok..uhhu

haja,
rindu sama kamu jugak..
alhamdulillah rafiq sihat2 saja..ammar pon dah ok byk tu eh?
selamat bekerja semula ye..:-)

melor,
takpe..SAHM pon leh tumpang sonot tgk kami nak gaji awai..eheheh

ena,
aiyoo mek na..pok pok tepuk dahi tgk mek na..wekkeke

su,
satu malaysia..katernyer..wekekk

mummy zara,
:-)

ana,
betul tu
simpan je dlam tu elok peram skit wkekek

amy,
salam
hah?? bahaya ni..lagi parah!
wekkeke

iena,
luit RM500 tu masuk gaji disember ye mek na..ngee

hajar,
lalalaa jugak ikut hajar..wekkek

kak zai,
iye betul...hehehe akak tumpang sonot ajela ye tgk kami2 ni dah nak gaji..ehehe

umialya said...

sudah le tgh nov & dis, akt. trkini 10 kali kena ader kuar daerah..

kena wat prsiapn anak sek. lg.. errrmmm, gaji awal2 ni takut x sdr bila belanje. huwwwaaa!!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak tini..kene beringat jela kan..takut terbabas..ekekek